Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ελβαλχαλκόρ: Απόφαση για έκδοση ομολογιακού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ

Ελβαλχαλκόρ: Απόφαση για έκδοση ομολογιακού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους μέχρι του ποσού των 250 εκατ. ευρώ και διάρκεια 7 έτη προχωρά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, του ομίλου Στασινόπουλου, με δραστηριότητα στους τομείς χαλκού και αλουμινίου.

Σύμφωνα με τους όρους που αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, το ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων, τη διάθεση των ομολογιών με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και με την εισαγωγή αυτών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.  Μέρος των κεφαλαίων θα χρηματοδοτήσει επενδυτικό πλάνο ύψους 100 εκατ. ευρώ που είχε προαναγγείλει η εταιρεία

Με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη με 324.398.602 ψήφους, ήτοι με πλειοψηφία 100% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση ψήφων. Η Γ.Σ. (παρέστησαν είκοσι τέσσερις μέτοχοι, κάτοχοι 324.398.602 μετοχών επί συνόλου 375.241.586 μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 86,45% επί του συνόλου των μετοχών και ψήφων) εξουσιοδότησε παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να οριστικοποιήσει τους τελικούς όρους του ως άνω ομολογιακού δανείου και να προβεί σε όλες τις νομικές και υλικές ενέργειες που είναι ή θα κριθούν απαραίτητες ή σκόπιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση, διάθεση και εισαγωγή των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δυνατότητα παροχής υπεξουσιοδότησης σε μέλη του ή/και σε στελέχη της Εταιρείας για την παροχή τυχόν απαραίτητων για την έκδοση, διάθεση και εισαγωγή των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αιτήσεων, δηλώσεων και διαβεβαιώσεων επ’ ονόματι της Εταιρείας καθώς και για τη σύναψη και υπογραφή των σχετικών με την έκδοση του ομολογιακού δανείου, συμβάσεων ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου τυχόν κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση της έκδοσης, διάθεσης και εισαγωγής των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε κάθε περίπτωση παραμένει στην κρίση της Διοίκησης της Εταιρείας η ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του ως άνω ομολογιακού δανείου, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών της αγοράς.

Διοικητικές αλλαγές

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκε επίσης το θέμα «Ανακοίνωση της εκλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ως προσωρινού ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους – Λήψη απόφασης περί ορισμού/εκλογής αντικαταστάτη του παραιτηθέντος μέλους, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους»:

Αποφάσισαν, με 324.398.602 ψήφους, ήτοι με πλειοψηφία 100% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση ψήφων, μετά την, κατά νόμον, ανακοίνωση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της υποβληθείσας, κατά νόμον, σε δημοσιότητα απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας στη συνεδρίασή του, στις 12.07.2021, περί της εκλογής του κ. Γεωργίου Λακκοτρύπη του Αντωνίου, ως προσωρινού ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μέχρι την αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κ. Νικολάου Γαλέττα του Ιωάννη, τον ορισμό του κ. Γεωργίου Λακκοτρύπη του Αντωνίου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, αποδίδοντας δηλαδή οριστικά προς αυτόν την ιδιότητα του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, για το εφεξής (εντεύθεν) χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του παραιτηθέντος, κ. Νικολάου Γαλέττα του Ιωάννη, δηλαδή έως τις 24.05.2022, παρατεινομένης (της θητείας), σύμφωνα με το άρθρο 85, παρ. 1, εδ. γ’ του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και το άρθρο 11 παρ. 2 του Καταστατικού της Εταιρείας, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας το 2022 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης, μη δυναμένης να υπερβεί τη διετία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις