Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιχειρήσεις κι αθλητισμός: «Κερδίζει έδαφος» ο εργασιακός αθλητισμός – Οι 10οι Εθνικοί Αγώνες

Επιχειρήσεις κι αθλητισμός: «Κερδίζει έδαφος» ο εργασιακός αθλητισμός – Οι 10οι Εθνικοί Αγώνες

Στα πρότυπα των μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, ελληνικές εταιρείες και φορείς αλλά και διεθνείς εταιρείες με έδρα την Ελλάδα ωθούν τους εργαζόμενούς τους στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού συμμετείχαν εργαζόμενοι από σχεδόν 60 εταιρείες, φορείς και οργανισμούς.

Το κίνημα του εργασιακού αθλητισμού, χρόνο με τον χρόνο, γιγαντώνεται και στη χώρα μας. Μεγάλο ρόλο ως προς αυτό έπαιξαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που διεξήχθησαν το 2021 στην Αθήνα. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας διεκδίκησαν και ανέλαβαν να διοργανώσουν τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027.

Ο απολογισμός

Κατά τη διάρκεια των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού  πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές και οφέλη για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς», όπου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού Γκουρβάν Χιούζ αναφέρθηκε στο «Workplace Active Certificate».  Στην ημερίδα, παρουσιάστηκε η δράση και ο σκοπός του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητές του. Η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Στυλιανή Κορμικιάρη μίλησε με θέμα «Η Εθνική Πολιτική στον Εργασιακό Αθλητισμό» ενώ, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις εταιρειών και εκπροσώπων φορέων που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα.

«Με την έναρξη των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, και στο πλαίσιο της Ημερίδας «Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές και οφέλη για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς», ο Οργανισμός βράβευσε φορείς και εταιρείες που έχουν στηρίξει διαχρονικά την ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε αρωγούς και στο μέλλον», δήλωσε ο Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα, να αθληθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ζήσουν στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις