Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έρευνα Glami: Mόνο το 27% των Ελλήνων σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδά του για αγορές ειδών μόδας

Έρευνα Glami: Mόνο το 27% των Ελλήνων σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδά του για αγορές ειδών μόδας

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022 θα αποτελέσει μία ακόμη πρόκληση για την παγκόσμια αγορά, με τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών να επηρεάζονται άμεσα και σε σημαντικό βαθμό.

Πώς όμως διαμορφώνεται η αγοραστική συμπεριφορά των Ελλήνων με βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με τα είδη ένδυσης και υπόδησης;  Το GLAMI, μία κορυφαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναζήτησης μόδας, παρουσιάζει τη νέα έρευνα Fashion (Re)search που καταγράφει την επίδρασή του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης  στους Έλληνες καταναλωτές.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ανεξάρτητα από τον υψηλό πληθωρισμό και την ασταθή παγκόσμια οικονομική κατάσταση, μόνο το 27% των ερωτηθέντων Ελλήνων καταναλωτών σχεδιάζει να περιορίσει τα έξοδα που αφορούν σε αγορές μόδας. Το μεγαλύτερο ποσοστό, και συγκεκριμένα το 51%, υπολογίζει να ψάξει για προσφορές, αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει να ξοδεύει σε σημαντικό βαθμό. Στοιχεία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εάν συνυπολογίσουμε πως το 76% των ερωτηθέντων παρατήρησε αύξηση (μικρή ή μεγάλη) στις τιμές που αφορούν την ένδυση και την υπόδηση – 7% υψηλότερη σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που αφορούν την ίδια ερώτηση στην έρευνα Fashion (Re)search του GLAMI τον Απρίλιο του 2022

Να σημειωθεί, ότι η συλλογή δεδομένων πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου μέσα από το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν 4.216* χρήστες. Μελετώντας τα αποτελέσματα καταλαβαίνει κανείς πως οι αγορές μόδας μάλλον δεν θα είναι η πρώτη «πολυτέλεια» που θα πληγεί από τον πληθωρισμό και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

* Έλληνες χρήστες του GLAMI.gr – το 79% του δείγματος ήταν γυναίκες, το 19% άνδρες και το 2% δεν θέλησε να προσδιορίσει το φύλο του.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις