Επιχειρήσεις

Έρευνα: Στο τέλος του 2021 βλέπει επιστροφή στην ομαλότητα 1 στα 3 στελέχη ενεργειακών επιχειρήσεων

Εικόνα αισιοδοξίας στη βιομηχανία ενέργειας, που αγκαλιάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αποτυπώνει έρευνα της KPMG.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα του 2021 CEO Outlook Pulse Survey, οι CEOs σε εταιρείες ενέργειας αφουγκράζονται την αλλαγή, επαναπροσδιορίζουν τους κινδύνους και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου.

Τα βασικά μηνύματα που προκύπτουν από τους CEOs των εταιρειών ενέργειας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Το 37% βλέπει μια επιστροφή στην ομαλότητα προς το τέλος του 2021, ενώ το 43% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητές τους έχουν αλλάξει για πάντα ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

– Το 60% σχεδιάζει να εφαρμόσει πιο αυστηρές πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

– H βιωσιμότητα και η κλιματική αλλαγή αναγνωρίστηκαν ως ο κορυφαίος κίνδυνος για την ανάπτυξη του οργανισμού τους τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το 43%

– Το 57% δηλώνει ότι ανησυχεί ότι δεν θα έχουν όλοι οι υπάλληλοί τους πρόσβαση σε ένα εμβόλιο COVID-19 και το 37% δηλώνουν ότι ανησυχούν για την παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19 και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει στους υπαλλήλους που επιλέγουν να μην το χορηγηθούν.

– Το 100% δηλώνει ότι είναι σίγουροι για τις προοπτικές ανάπτυξης της ενεργειακής βιομηχανίας και το 93% αισθάνεται σίγουρο για τις προοπτικές άμεσης ανάπτυξης στη δική τους επιχείρηση.

– Το 83% αναμένει χαμηλή έως μέτρια δραστηριότητα M&A τα επόμενα τρία χρόνια.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έκθεσης ο Δημήτρης Παπακανέλλου, Γενικός Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε: «Ο κλάδος της ενέργειας διέρχεται μια περίοδο μεγάλης αλλαγής, η οποία οδηγείται από την ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την μεταστροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι προοπτικές του κλάδου διαφαίνονται εξαιρετικές, κάτι που αναγνωρίζεται καθολικά από τους CEOs των εταιρειών του κλάδου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης: «Επενδύουμε στην πρόληψη, την τεχνολογία και την πρώιμη ανίχνευση»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη...
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας,ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο Yπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μαρκουλάκης.
Λαζαρίδου: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ηγείται του μετασχηματισμού των υποδομών της χώρας μας
Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές υποδομές της χώρας με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, όπως η Αττική Οδός, η Εγνατία Οδός και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)
Η Πηνελόπη Λαζαρίσου