Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ασφαλιστική: Η ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά

Εθνική Ασφαλιστική: Η ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά

Το όνομά της έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα, αφού ο βασικός μέτοχος επιχειρεί να την πουλήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κατάλληλος του ονόματος της, αλλά και του μεγέθους της να την αποκτήσει. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε αν και ο τρέχον διαγωνισμός θα αποτύχει ή τελικά θα βρει τον νέο ιδιοκτήτη.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, αφού πρόκειται για εδώ και πολλά χρόνια η μεγαλύτερη εταιρία.

Με ιστορία άνω των 126 ετών έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με την πραγματική εξασφάλιση και την απόλυτη φερεγγυότητα, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές της ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον Έλληνα καταναλωτή.

Με δυναμικά δίκτυα πωλήσεων, εκσυγχρονισμένες δομές και φιλική εξυπηρέτηση στέκεται πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Με 13 Διοικητικά Υποκαταστήματα, 2.128 ασφαλιστικούς συμβούλους σε 155 γραφεία πωλήσεων σε όλη τη χώρα και 1.469 συνεργαζόμενα πρακτορεία και Brokers έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Παράλληλα η Εθνική, μέσω των θυγατρικών της εταιριών Garanta και Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου έχει σημαντική και δυναμική παρουσία στη Ρουμανία και στην Κύπρο αντίστοιχα.

Η Εταιρία ανήκει στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας γεγονός που εγγυάται τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της και παρέχει, στους πάνω από 1.000.000 ασφαλισμένους της, όλα τα προνόμια και τα οφέλη του Ομίλου.

Το 2017, η Εθνική Ασφαλιστική συνέχισε να κατέχει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά υπερβαίνοντας τους στόχους της και επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα. Το συνολικό μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 15,47% (21,24% στον Κλάδο Ζωής και 9,84% στους Γενικούς Κλάδους), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

Η περσινή χρονιά αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά σταθμό, όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Εταιρείας. Ενδεικτικά, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας το 12μηνο του 2017 κατά 27,9%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €73,9 εκατ. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε €587,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016.

Θεαματική πορεία κατέγραψε και το δίκτυο Bancassurance, όπου σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 28,3%, γεγονός που μεταφράζεται σε €164,3 εκατ. έναντι των €128 εκατ. του 2016, κυρίως χάρη στο προϊόν «Εθνική Εφάπαξ». Τα στοιχεία του πρώτου 3μήνου δείχνουν ότι το δίκτυο Bancassurance θα διαγράψει θετική πορεία και το 2018, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση παραγωγής κατά 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σαν αποτέλεσμα τόσο των ανωτέρω κερδών, όσο και μιας σειράς στοχευμένων δράσεων, η Εταιρεία κατέγραψε εντός του 2017 μια θεαματική βελτίωση στους κεφαλαιακούς της δείκτες στο πλαίσιο Φερεγγυότητας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα.

Από το έτος ίδρυσης της, το 1891, με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η εταιρία συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά και ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, καθιστώντας το όνομά της συνώνυμο με την πραγματική εξασφάλιση και την απόλυτη φερεγγυότητα.

Η Εθνική Ασφαλιστική ως αρωγός και ενεργός υποστηρικτής της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και ως ηγέτης της ασφαλιστικής αγοράς, προσδοκά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων του κλάδου και κινούμενη προς αυτήν την κατεύθυνση παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέτει και σήμερα υψηλούς στόχους.

Εθνική Ασφαλιστική

Στρατηγικές επιλογές της εταιρίας αποτελούν οι παρακάτω άξονες:

  • Πελατοκεντρική φιλοσοφία με συνεχή μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών
  • Συστηματική έρευνα και ανάπτυξη νέων σύγχρονων προϊόντων
  • Επένδυση σε νέες τεχνολογίες
  • Εκπαίδευση του δικτύου πωλήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας
  • Πανελλαδική κάλυψη με ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων.

Σήμερα, στο πλαίσιο των παραπάνω στρατηγικών επιλογών, η Εταιρία επενδύει:
Στο σχεδιασμό και τη διάθεση νέων ολοκληρωμένων παραμετροποίησιμων προϊόντων σε όλους τους κλάδους ασφάλισης με βελτιωμένη τιμολόγηση και χαρακτηριστικά
Στη στροφή του δικτύου προς την ολοκληρωμένη κάλυψη του πελάτη (cross selling)
Στη συνεχιζόμενη κατάρτιση του δικτύου συνεργατών για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών
Στην αξιοποίηση του καναλιού διανομής Bancassurance μέσω της ΕΤΕ για πανελλαδική παρουσία
Σε εξελίξεις της τεχνολογίας (Ενιαίο πελατολόγιο – Νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα – Αυτοματοποιημένα εργαλεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου συνεργατών)
Στην παρουσία στα media και τα digital μέσα.

Η θετική, κερδοφόρα πορεία της έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική Ασφαλιστική να παρουσιάζει πλεόνασμα περιθωρίου φερεγγυότητας, υπερκαλύπτοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια, διασφαλίζοντας διαχρονικά τις παροχές προς τους πελάτες και το προσωπικό της.

Παράλληλα, πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής πέρα από κάθε στρατηγική εταιρικής ανάπτυξης είναι η φροντίδα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το ανθρωποκεντρικό όραμά της και η κοινωνική της ευαισθησία καθορίζει κάθε δραστηριότητά της. Στη μακροχρόνια πορεία της στέκεται πάντα δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, υποστηρίζοντας παράλληλα δράσεις και φορείς που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Μάλιστα, το 2016 η εταιρία ενίσχυσε σημαντικά την προσπάθεια της μητρικής εταιρίας της, Εθνική Τράπεζα, για την ανακούφιση των προσφύγων, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της χώρας μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το πρόγραμμα Act4Greece.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις