Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

ΓΕΚ Τέρνα: Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αρκαδία παρουσία του Πρωθυπουργού – Έργο 160 εκατομμυρίων ευρώ

ΓΕΚ Τέρνα: Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αρκαδία παρουσία του Πρωθυπουργού – Έργο 160 εκατομμυρίων ευρώ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τα εγκαίνια της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Αρκαδίας που κατασκευάστηκε από τη ΓΕΚ Τέρνα, έγιναν σήμερα 8/11 παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται μία σημαντική επένδυση που στο σύνολό της φτάνει στα 160 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας 800 θέσεις εργασίας.  Μετά τη Μονάδα Αρκαδίας που κατασκεύασε η ΓΕΚ Τέρνα σειρά θα πάρουν οι μονάδες Λακωνίας και Μεσσηνίας, με προοπτική λειτουργίας το 2024.

Για ένα σπουδαίο έργο για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, καθώς η διαχείριση απορριμμάτων όπως είπε, είναι εθνικό ζήτημα, ενώ το έργο δικαιώνει την αποτελεσματικότητα που μπορεί να αποφέρει η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το 2024 θα ξεκινήσουν 10 ακόμη έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Περιστέρης  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τέρνα Ενεργειακή του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας μονάδας δήλωσε ότι: «Παραδίδουμε την πιο ολοκληρωμένη σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αγραφιώτης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τέρνα Ενεργειακή του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα μίλησε για τις σημαντικές αποδόσεις της νέας μονάδας, η οποία καταρρίπτει κάθε μήνα νέο ρεκόρ, έχοντας ως αποτέλεσμα λιγότερα υπολείμματα, μεγαλύτερη ανακύκλωση και περισσότερη πράσινη ενέργεια, συνεπώς καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον τον τουρισμό και τη γεωργία, καθώς μεταξύ άλλων απαλλάσσει το περιβάλλον τουλάχιστον κατά 50.000 τόνους απόβλητα το χρόνο.

Ο κ. Αγραφιώτης επεσήμανε ότι στους λίγους μήνες λειτουργίας της η μονάδα κατάφερε να διαχειριστεί ποσότητες μεγαλύτερες από τις συμβατικές.

Τα σημαντικά ωστόσο οφέλη αποτυπώνονται σε αριθμούς, καθώς η επένδυση κινητοποίησε 160 εκατ. ευρώ με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δημιούργησε 800 θέσεις εργασίας και 200 μόνιμες για την λειτουργία της. 

Επιπλέον, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα, καθώς, πολλοί εργολάβοι που συνεργάστηκαν σε αυτή την μονάδα παρέχουν την τεχνογνωσία τους στο εξωτερικό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις