Σάββατο, 24 Φεβ.
13oC Αθήνα

Γιώργος Στάσσης: «Η επιτυχία της ΔΕΗ είναι επιτυχία της Ελλάδος»

Γιώργος Στάσσης: «Η επιτυχία της ΔΕΗ είναι επιτυχία της Ελλάδος»

Για το επιτυχημένο μοντέλο της ΔΕΗ και την μετατροπή της σε κορυφαία εταιρία καθαρής ενέργειας μίλησε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, από το βήμα του 1ου Growthfund Summit, τονίζοντας την διαχρονική αξία και πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η πρόσφατη εξαγορά της Κωτσόβολος σηματοδοτεί την μετατροπή της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να αναπτύξει νέες συνεργασίες και να διεκδικήσει δυναμικά τη θέση που της αρμόζει στις διεθνείς αγορές. Η στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΗ εστιάζει σε εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες, συμφωνα με τον Γιώργο Στάσση.

«Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα μια ΔΕΗ ισχυρή και διεθνοποιημένη»

Ο κ. Στάσσης μίλησε για επερχόμενες αλλαγές στη ΔΕΗ, ώστε να ανταπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να καταστεί ηγέτιδα στη διεθνή αγορά.

Η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες:

-Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια μέσα από επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), απολιγνιτοποίηση κ.λπ.

-Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε όλες τις δραστηριότητες με επενδύσεις σε έξυπνους μετρητές και σε όλο το δίκτυο.

-Πελατοκεντρική Πολιτική: Θέλουμε να είμαστε πρώτοι επειδή ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει ο πελάτης. Παρά το μέγεθος της εταιρείας καταφέρνουμε να έχουμε νέα και ανακαινισμένα καταστήματα, νέα προϊόντα, σύγχρονα call centers, omnichannel, καταστήματα που λειτουργούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κι άλλες πολλές υπηρεσίες.

Η ανάπτυξη πάνω στους τρεις παραπάνω πυλώνες ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια της εταιρείας. Στην παρούσα φάση η ΔΕΗ υλοποιεί επενδύσεις για 1.300 MW, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της που σήμερα υπερβαίνει τα 670 MW. Η ανάπτυξη έρχεται επίσης, μέσα από επενδύσεις και εξαγορές, με πιο πρόσφατες της Κωτσόβολος και της ENEL Ρουμανίας, με τις οποίες επιτυγχάνει τη βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος στην κοινωνία.

«Προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο- Συνδέοντας δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»

Ο κ. Στάσσης τόνισε τη σημασία της καλής συνεργασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το καλό της επιχείρησης συμβαδίζει με το καλό των εργαζομένων, προς όφελος όλων».

Από το 2019 που κλονίστηκε η βιωσιμότητά της και το business plan που ακολούθησε οδηγώντας την σε μία ισχυρή ανάπτυξη, η ΔΕΗ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς μια εταιρεία συνδεδεμένη με το κράτος μπορεί να γίνει σύμβολο εκσυγχρονισμού.

Τέλος ο κ. Στάσσης συνεχάρη το Υπερταμείο για τη διοργάνωση του Growthfund Summit και χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη τη δημιουργία του εθνικού επενδυτικού ταμείου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις