Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Goody’s αποκτά ηγετικό ρόλο στον όμιλο Vivartia και την εστίαση – Τι σχεδιάζει η CVC Capital Partners

Goody’s Vivartia

Σε συγχώνευση των εταιρειών Everest, La Pasteria, Evercat και Goody’s, με την τελευταία να ενισχύει την θέση της στον όμιλο Vivartia, προχωρά ο βασικός μέτοχος CVC Capital Partners, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση υλοποιεί κινήσεις υπεύθυνης επιχειρηματικής πολιτικής, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας και πιστοποιώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των καταστημάτων της.

Σχετικά με τη συγχώνευση, πρόθεση αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος, όπως αναφέρεται και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), όπου αναρτήθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.

Περιγράφοντας στο ΓΕΜΗ τα οφέλη που θα προκύψουν με τη στρατηγική αυτή επιλογή της CVC, αναφέρεται ότι: Το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία των συγχωνευομένων εταιρειών θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η επόμενη ημέρα από τη συγχώνευση θα βρει τη Goody’s πιο δυνατή, ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί αποδοτικότερα και με μεγαλύτερη ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο των υπηρεσιών εστίασης.

Ακόμη, σύμφωνα με το νέο μεσομακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο του CVC Capital Partners για τον όμιλο Vivartia θα επιτευχθεί μείωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς και αρτιότερη οργάνωση και ορθολογικότερη κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ στελεχών και του προσωπικού, δεδομένου ότι και οι εταιρείες που θα απορροφηθούν δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και κατ’ επέκταση βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και των οικονομικών αποτελεσμάτων τους. Έτσι, και η πλεονάζουσα ρευστότητα των εταιρειών θα είναι εκμεταλλεύσιμη.

Goody’s Vivartia

Να σημειωθεί, ότι ο όμιλος Εστίασης της Vivartia λειτουργεί τις πιο δυναμικές αλυσίδες στον κλάδο της εστίασης (Goody’s Burger House, everest, Flocafe Espresso Room, La Pasteria, Olympus Plaza), ενώ διαθέτει και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο μοναδικών concepts, που αναπτύσσονται κυρίως στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών (αεροδρόμια, πλοία, ΣΕΑ). Αποτελεί δε, τον μεγαλύτερο εργοδότη στον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 5.000 – άμεσα & έμμεσα – εργαζομένους, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία και ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών. Ο Όμιλος λειτουργεί 2 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 300.000 πελάτες σε περισσότερα από 550 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του καταναλωτή.

Περισσότερα από 330 πιστοποιητικά ποιότητας

Πρόσφατα, τα καταστήματα του Ομίλου Εστίασης της Vivartia πιστοποίησε ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο οποίος εγγυάται την ασφάλεια των τροφίμων και την υψηλότατη ποιότητα των υπηρεσιών. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση αφορούν στα καταστήματα των σημάτων Goody’s Burger House, everest, La Pasteria, Olympus Plaza, στο εστιατόριο Kuzina καθώς και στις δραστηριότητες και τα σήματα του Ομίλου σε αεροδρόμια και πλοία σε όλη την Ελλάδα.

Εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια τα πιστοποιημένα καταστήματα διαθέτουν ενοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης (Group certification) με βάση τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 22000:2018, Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας τροφίμων αντίστοιχα. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση της κεντρικής διοίκησης και διαχείρισης όλων των σημάτων εστίασης του Ομίλου, ως προς τα Συστήματα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με τα αντίστοιχα πρότυπα ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015. Και τα δύο πρότυπα αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, όπως η διαχείριση της πανδημίας και η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επιπλέον, οι παραγωγικές μονάδες του Ομίλου, Olympic Catering και Hellenic Catering, με 20ετή εμπειρία πιστοποίησης στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, πιστοποιήθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με τα εξειδικευμένα διεθνή πρότυπα ISO 39001:2012, που αφορά στο σύστημα διαχείρισης της οδικής ασφάλειας και ISO 22005 που αφορά στην ιχνηλασιμότητα. Ως όμιλος διαθέτει περισσότερα από 330 πιστοποιητικά.

Χάρτα Διαφορετικότητας

Μία ακόμα σημαντική κίνηση του ομίλου Vivartia, αποτελεί η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για τη θεμελίωση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος με τις Αρχές της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Όπως τόνισε η κ. Παναγιώτα Τσιφουρντάρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Vivartia: «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και της εταιρικής μας κουλτούρας. Κάθε μέρα «αγγίζουμε» χιλιάδες ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας αλλά και τη συνολική δραστηριοποίησή μας στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε βαθιά την υποχρέωση να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους μας, που βρίσκονται από τη γραμμή παραγωγής και την αγορά έως το γραφείο, τους χιλιάδες πελάτες και συνεργάτες μας, αλλά και τα εκατομμύρια των καταναλωτών μας. Όλοι μαζί, χωρίς ανισότητες, διακρίσεις και αποκλεισμούς, είμαστε πιο παραγωγικοί, είμαστε πιο ισχυροί».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Vivartia και οι θυγατρικές του εταιρείες, ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s-Εverest, είναι πλέον μέλη της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι για εμάς μεγάλη χαρά όταν επιχειρήσεις του κύρους και του μεγέθους του Ομίλου Vivartia και των εταιρειών του δηλώνουν και εμπράκτως τη δέσμευσή τους στις αρχές και αξίες της Διαφορετικότητας και επενδύουν στη διαμόρφωση ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος, όπου η ενσωμάτωση διαφορετικών στελεχών είναι η προτεραιότητα. Τους καλωσορίζουμε».

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις