Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιντρακάτ: Το 31,7% απέκτησαν οι εφοπλιστές Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου έναντι 70 εκατ. ευρώ

Ιντρακάτ: Το 31,7% απέκτησαν οι εφοπλιστές Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου έναντι 70 εκατ. ευρώ

Συμφωνία για την απόκτηση του 31,7% των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας Intrakat υπέγραψε η εταιρεία Winex Investments Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου.

Στην ανακοίνωση προέβη η κατασκευαστική εταιρεία Intracom Holdings, μέτοχος της Intrakat κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών Intrakat. H τιμή πώλησης ορίστηκε στα 2,95 ευρώ ανά μετοχή, φθάνοντας συνολικά το τίμημα στα 70,195 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι νέοι επενδυτές διαβλέπουν τις προοπτικές που ανοίγονται, τόσο στις υποδομές, όσο και στον τομέα της ενέργειας.

Το ενδιαφέρον των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την Intrakat, εκδηλώθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση των εφοπλιστών από τον Ελλάκτωρα. Οι Μπάκος και Καϋμενάκης, πούλησαν στη Motor Oil, τη συμμετοχή τους στον Ελλάκτωρα (29,87%) κι αμέσως άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με την Intrakat, εκφράζοντας ανοιχτά την πρόθεσή τους να επενδύσουν στον κατασκευαστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Ιntrakat συμμετέχουν ο Δημήτρης Θεοδωρίδης με 12,13%, ο Λουκάς Λαζαράκης, ο Δήμος Στασινόπουλος με 10,10% και ο Πέτρος Σουρέτης με 6,20%.

Όσον αφορά τον όμιλο Intrakat, σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ. Ο κατασκευαστικός όμιλος συμμετέχει σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, έχοντας προεπιλεγεί σε συνολικά 12 έργα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ περίπου. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει σημαντικά έργα όπως, την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια, τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, τη μελέτη – κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Χρυσοχούς στην Κύπρο, την επιλογή της από την Lamda Development σε κοινοπραξία με την γαλλική εταιρεία Bouygues ως σύμβουλος με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα Ελληνικού (Riviera Tower) κι άλλα.

Σύντομα αναμένεται δε, η υπογραφή συμβάσεων για τα έργα του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών προϋπολογισμού 33,9 εκατ. ευρώ, των εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ για την κατασκευή δικτύων διανομής ύψους 155 εκατ. ευρώ και και της επέκτασης της Λεωφ. Κύμης ύψους 350 εκατ. ευρώ μαζί με τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ. Ακόμη, αποτελεί προσωρινό ανάδοχο στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος-Πύλος -Μεθώνη, ύψους 252 εκατ. ευρώ μαζί με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και στον ΒΟΑΚ, στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, προϋπολογισμού 192,5 εκατ. ευρώ μαζί με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Στον τομέα της ενέργειας η Intrakat διαθέτει 100 MW αιολικών αδειοδοτημένα, 100 MW με οριστικούς όρους σύνδεσης, 500MW τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους, ενώ σε αναμονή για όρους σύνδεσης βρίσκονται επιπλέον 350ΜW φωτοβολταϊκά. Συμπληρωματικά, δε, η εταιρεία έχει λάβει άδειες για μονάδες αποθήκευσης συνολικής ισχύος 500 MW, οι οποίες προορίζονται κυρίως για τη Βοιωτία, αλλά και για Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια και τη Θράκη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις