Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ: Δημιούργησε το πρώτο τυροκομείο της χώρας με καθετοποιημένη χρήση υγρών αποβλήτων

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ: Δημιούργησε το πρώτο τυροκομείο της χώρας με καθετοποιημένη χρήση υγρών αποβλήτων

Η γαλακτοκομική επιχείρηση ΗΠΕΙΡΟΣ, που παράγει το δημοφιλές κατίκι «Ορεινές Πλαγιές», επενδύσει στην αειφορία, καθώς δημιούργησε στο Δομοκό, την πρώτη τυροκομική μονάδα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το 100% των υγρών αποβλήτων της μονάδας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού για το πότισμα έκτασης 5 στρεμμάτων, μέσω υπογείου συστήματος άρδευσης, επιστρέφοντας καθαρό νερό στον υδροφόρο ορίζοντα.

Επιπλέον, στο εργοστάσιο ΗΠΕΙΡΟΣ στον Δομοκό έχουν φυτευτεί 200 δέντρα Παυλώνια, είδος που επελέγη, μετά από ενδελεχή μελέτη, για τον υψηλό δείκτη δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, σε έκταση πέντε στρεμμάτων.  Συγκεκριμένα, στο βάθος δεκαετίας (μέση ζωή δέντρων 7-10 χρόνια) η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα από τα δέντρα υπολογίζεται σε 55 τόνους.

Σε εξέλιξη ακόμη, βρίσκεται η υλοποίηση της δεύτερης φάσης της δεντροφύτευσης επιπλέον τριών στρεμμάτων, με στόχο την κάλυψη επιπλέον αναγκών που δημιουργούνται από την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας.

Ο Γιώργος Κουτσικιανίδης, Γενικός Διευθυντής Παραγωγικών Μονάδων της ΗΠΕΙΡΟΣ, δήλωσε «Η επένδυση αυτή είναι ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση του μηδενισμού του ανθρακικού μας αποτυπώματος. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά ακόμη, και σαν εταιρία και σαν κλάδος».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις