Τρίτη, 18 Ιουν.
32oC Αθήνα

Κοινό μέτωπο Antipollution και Megatugs για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή

Κοινό μέτωπο Antipollution και Megatugs για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή

Με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες θα συνεργαστούν η Antipollution και Megatugs.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις υπηρεσίες των δύο εταιρειών θα περιλαμβάνεται η συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων, που προκύπτουν αποκλειστικά από την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, μέχρι την παράδοσή τους σε αναγνωρισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων ανάλογων υπηρεσιών που πιθανά να απαιτηθούν στο πλαίσιο επιχειρήσεων επιθαλάσσιας αρωγής και υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Για ισχυρή ασπίδα πρόληψης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης, με αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και ΕSG πρότυπα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Antipollution, Δημήτρης Δράκος, είπε ότι η συνεργασία με τη Megatugs θα αποτελέσει ένα διεθνές παράδειγμα καλής πρακτικής και θα ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE, Παύλος Ξηραδάκης, δήλωσε ότι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία σε πολύ σημαντικά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων.

Τόνισε ότι η κοινοπραξία των δύο εταιριών δεν αποτελεί απλώς μια εταιρική συμφωνία αλλά δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα με πολλαπλά μηνύματα, δείχνοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη απαιτούν πνεύμα εταιρικής ομοψυχίας και παραγωγικής συνεργασίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις