Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μαλαματίνα: Εργάζονται με την επιτήρηση της Αστυνομίας – «Ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις» δηλώνει στο newsit.gr o CEO της εταιρείας

Μαλαματίνα: Εργάζονται με την επιτήρηση της Αστυνομίας – «Ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις» δηλώνει στο newsit.gr o CEO της εταιρείας
Φωτογραφία Αρχείου: InTime

«Ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση αλλά όχι συνδιοίκηση» δηλώνει στο newsit.gr o διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνα κ. Νίκος Κεράνης, με αφορμή τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει έξω από το εργοστάσιο της οινοποίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει το τμήμα διανομών, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάθρωσης κι εξυγίανσης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει ξεσπάσει ο διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνα, κ. Κεράνης δήλωσε: «Είναι περίεργο να εργαζόμαστε με την επιτήρηση της Αστυνομίας.  Εμείς είμαστε ανοιχτοί στις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους. Το έχουμε προσπαθήσει όχι μόνο στα λόγια, αλλά έχουμε προκαλέσει συνάντηση και στο Υπουργείο Εργασίας. Ζητήσαμε μάλιστα και παρατηρητές, ώστε να κάνουμε ένα διάλογο εποικοδομητικό, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη ανταπόκριση».

Υπενθυμίζεται, ότι τα επεισόδια προέκυψαν όταν η διοίκηση αναγκάστηκε να καταργήσει το τμήμα διανομών, όπου εργάζονταν  9 άτομα.  «Δώσαμε πρόταση να μετακινηθούν στη γραμμή εμφιάλωσης, αλλά  την πρόταση την αποδέχθηκε μόνο ένας. Στην απόφασή μας είμαστε κάθετοι. Το τμήμα δεν μπορεί να ξανανοίξει.  Παράλληλα, επαναφέραμε την εθελουσία» τονίζει ο κ. Κεράνης, ενώ σχετικά με τη θέση του Σωματείου αναφέρει ότι η πρόταση που κάνει είναι να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις ίδιες θέσεις εργασίας. «Δεν μπορεί το σωματείο να επιβάλει τον τρόπο λειτουργίας σε μια εταιρεία που είναι στη φάση της αναδιοργάνωσης κι εξυγίανσης» καταλήγει.

Σημειώνεται, ότι στην εταιρεία σήμερα απασχολούνται περί τα 90 άτομα. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι εισήλθαν στο εργοστάσιο με την επιτήρηση της Αστυνομίας, ενώ από σήμερα δύο εργαζόμενοι διέκοψαν την εργασία τους μετά την αποδοχή της πρότασης για εθελουσία έξοδο.  Την πρόταση για εθελουσία η διοίκηση είχε απευθύνει σε 30 άτομα κι απ’ αυτά τα 4 έχουν ήδη φύγει.

Εν τω μεταξύ η νέα διοίκηση του ομίλου Mantis, που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες την ανάπτυξη της ιστορικής Μαλαματίνας, συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υλοποιώντας 1,5 εκατ. ευρώ επενδύσεις, ενώ αυτές τις ημέρες ξεκίνησε και ο τρύγος. Την ίδια στιγμή η διοίκηση αναζητά νέες αγορές για την προώθηση της Μαλαματίνας στο εξωτερικό. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις