Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρίνα Αλίμου: Σε αναμονή έργα ανάπλασης 50 εκατ. ευρώ – Το πλάνο για πολυτελή γιοτ

Μαρίνα Αλίμου: Σε αναμονή έργα ανάπλασης 50 εκατ. ευρώ – Το πλάνο για πολυτελή γιοτ

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει άμεσα τα έργα ανάπλασης στη Μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων εκδηλώνει η Άκτωρ Παραχωρήσεις και η Reds, οι καθυστερήσεις όμως στην έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), τοποθετούν χρονικά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του 2023, με προοπτική ολοκλήρωσης το 2025.

Η Reds έχει καταθέσει το master plan από τις 30 Ιουνίου, ωστόσο, αν και Απρίλιος, ακόμα, εκκρεμεί η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, ως εκ τούτου καθυστερεί και η έκδοση αδειών για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Πολυτελή γιοτ και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

Η Μαρίνα Αλίμου αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς μαρίνες της ανατολικής Μεσογείου κι έναν φιλόξενο πόλο έλξης για τους λάτρεις της θάλασσας και του yachting. Με τις εργασίες ανάπλασης που θα υλοποιηθούν βασικός στόχος αποτελεί η προσέλκυση πολυτελών mega yacht, γι’ αυτό και στα σχέδια προβλέπεται, ότι οι θέσεις ελλιμενισμού από 1.100 θα μειωθούν στις 1.000.

Επιπλέον, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος κι ελκυστικός πόλος αναψυχής, γι’ αυτό θα υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις στις χερσαίες εγκαταστάσεις. Το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπλαση της μαρίνας θα κυμανθεί στα 50 εκατ. ευρώ.

Ξενοδοχείο, εστίαση, γραφεία, καταστήματα

Μεταξύ άλλων, στη χερσαία ζώνη της μαρίνας θα αναπτυχθούν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων και εμπορίου.

Ο περιβάλλοντας χώρος της μαρίνας θα αποτελέσει έναν ευχάριστο παραθαλάσσιο προορισμό αναψυχής, ανοικτό στο κοινό και διαμορφωμένο με τρόπο φιλικό στον πεζό και το ποδήλατο. Σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπτυξης, η διαμόρφωση του χώρου θα περιλαμβάνει εκτεταμένους χώρους πρασίνου, πλατειών, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα αυξηθούν σημαντικά και οι χώροι στάθμευσης.

Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ελλιμενιζόμενους ιδιοκτήτες σκαφών ώστε η Νέα Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Μεσογείου.

Σημειώνεται, ότι το έργο παραχώρησης ανέλαβε η Άκτωρ Παραχωρήσεις στα τέλη του 2020, με τίμημα 57,5 εκατ. ευρώ. Τις μελέτες και τις κατασκευαστικές εργασίες έχει αναλάβει η Reds.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις