Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μαρίνα Φλοίσβου: Έσοδα 22 εκατ. ευρώ και νέο επενδυτικό σερί με έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό – 20 χρόνια λειτουργίας

Μαρίνα Φλοίσβου: Έσοδα 22 εκατ. ευρώ και νέο επενδυτικό σερί με έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό – 20 χρόνια λειτουργίας

Τα σχέδια της επόμενης μέρας της Μαρίνας Φλοίσβου που εστιάζουν στην εγκατάσταση οπτικής ίνας, δικτύου 5G και δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων σκαφών, καθώς και επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά ανακοίνωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Σταύρος Κατσικάδης, Managing Director της Lamda Marinas Investments με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας.

Για φέτος, τα έσοδα της Μαρίνας Φλοίσβου αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στα περσινά επίπεδα των 22 εκατ. ευρώ, με λειτουργική κερδοφορία 3,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κατσικάδης, σχετικά με τις επενδύσεις στην Μαρίνα Φλοίσβου : Προβλέπεται να γίνουν επενδύσεις στην τεχνολογία, με την εγκατάσταση δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικής ίνας σε όλες τις προβλήτες. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πολιτικής βιωσιμότητας, υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων σκαφών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας, αλλά και καθιέρωση ημερίδας εκπαίδευσης και καριέρας στη διαχείριση μαρινών.

Αυξημένη ζήτηση

Παράλληλα, ο κ. Κατσικάδης ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να απλουστευθεί το πλαίσιο και να μπορούν να αξιοποιηθούν εποχιακά πλωτές προβλήτες, για να εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Αναφορικά με τη ζήτηση για ελλιμενισμό στις μαρίνες της Αττικής, η ζήτηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. Να σημειωθεί, ότι η Lamda Marinas Investments έχει την ευθύνη της διαχείρισης των μαρινών Φλοίσβου και Αγίου Κοσμά.

Όσον αφορά, τα χαρακτηριστικά της Μαρίνας Φλοίσβου, αυτά που τη διακρίνουν είναι η 24ωρη εξυπηρέτηση των σκαφών και οι 652 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κοινού και των πελατών. Τη δεκαετία 2003 με 2003 η Μαρίνα Φλοίσβου κατέβαλε 41,37 εκατομμύρια σε φόρους, ενώ τα καταβληθέντα μισθώματα προς την ΕΤΑΔ έφθασαν στα 106,56 εκατ. ευρώ και τα ανταποδοτικά οφέλη προς το Δήμο Παλαιού Φαλήρου στα 1,8 εκατ. ευρώ. Η Μαρίνα Φλοίσβου απασχολεί σε καθημερινή βάση 1.500 άτομα, ενώ όπως ειπώθηκε στην παρουσίαση του έργου της με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων, η κοινωνική συνεισφορά της μαρίνας μέσα από δράσεις ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις