Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρίνα Καλαμαριάς: Για 14 Ιουλίου ο διαγωνισμός – Τα επενδυτικά σχέδια και τα εμπόδια

Μαρίνα Καλαμαριάς: Για 14 Ιουλίου ο διαγωνισμός – Τα επενδυτικά σχέδια και τα εμπόδια
ΑΠΕ ΜΠΕ

Παράταση στο διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας κι εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού) ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 14η Ιουλίου. Στο σχέδιο αξιοποίησης της Μαρίνας περιλαμβάνεται και η πλαζ Αρετσούς, καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο.

Η αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την τοπική κοινωνία, ωστόσο ο Δήμος είχε ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ, το πάγωμα της διαδικασίας και την επανεξέταση των όρων της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να υπάρξει πιο ήπια ανάπτυξη. Έτσι, αντιδρούν στην ανέγερση κατοικιών και ξενοδοχείου, που προέβλεπε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ουσιαστικά, η τοπική κοινωνία συμφωνεί με την αξιοποίησης της Μαρίνας Καλαμαριάς, ζητά όμως ηπιότερους όρους δόμησης από αυτούς που προβλέπονται στη σχέδιο αξιοποίησης, εστιάζοντας κυρίως στην αλλαγή των προβλεπόμενων χρήσεων γης για την κατοικία και την επαγγελματική στέγη.

Οι αντιδρώντες λοιπόν ζητούν, να μην προβλεφθεί η ανέγερση κατοικιών και ξενοδοχείου, να γίνει παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς στο δήμο και να δημιουργηθεί επιτέλους το αλιευτικό καταφύγιο. Όπως τονίζουν τοπικοί παράγοντες, το παραχωρητήριο για την πλαζ έχει λήξει από το 2013, ενώ το αλιευτικό καταφύγιο έχει χωροθετηθεί από τη δεκαετία του 1990, έχει επικαιροποιηθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές και παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχει γίνει.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, μέχρι την 1η Ιουλίου 2021 και έως τις 17:00.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις