Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Μασούτης: «Ενώνει δυνάμεις» με κρητικά σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ και δημιουργούν 400 καταστήματα

Μασούτης: «Ενώνει δυνάμεις» με κρητικά σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ και δημιουργούν 400 καταστήματα

Επιχειρηματική συνεργασία με τον κρητικό Συνεταιρισμό σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ συνάπτει η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών με έδρα τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, Μασούτης ΑΕ. Κοινός στόχος, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο, που θα διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον ανταγωνισμό.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, προβλέπει την εξαγορά του 50% των δραστηριοτήτων της κρητικής συνεταιριστικής αλυσίδας και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία με την επωνυμία ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ.  Η συμμετοχή των δύο πλευρών στην νέα εταιρεία θα είναι ισόποση, καθώς η κάθε μία απ’ αυτές θα αποκτήσει συμμετοχή 50% στο μετοχικό κεφάλαιο.

Το θέμα της συνεργασίας τελεί υπό έγκριση, καθώς για να προχωρήσει θα χρειαστεί την έγκριση της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, έχοντας ήδη προηγηθεί δύο αναβολές.

Με έδρα τα Χανιά

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης ιδρύθηκε το 1979, από 482 ιδρυτικά μέλη, με έδρα την πόλη των Χανίων. Ο σκοπός του ήταν να αλλάξει την παραπάνω κατάσταση προς όφελος των καταναλωτών.

Το πρώτο αυτό SYN.KA Super market λειτούργησε το 1979 στην οδό Ν. Επισκόπου & Μίνωος στην πόλη των Χανίων. Ήταν ένα μικρό κατάστημα με επιφάνεια 150 τμ και 6 εργαζομένους. Από τότε ακολούθησε μία συνεχής ανάπτυξη σε ολόκληρη την Κρήτη, που επιτεύχθηκε κυρίως επειδή ο συνεταιρισμός έμεινε πιστός στις βασικές αρχές και αξίες του.

Εκτός Κρήτης επεκτάθηκε το 2014, όταν ο Συνεταιρισμός εξαγόρασε την αλυσίδα super market Βιδάλης.  Μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry επεκτάθηκε σε 16 νέα σημεία στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο και τη Νάξο, ενώ το 2020 επεκτάθηκε και στην Κέρκυρα, μέσω της εξαγοράς της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Δήμητρα Μαρκάτο. Σήμερα, τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν ξεπεράσει τα 5.600 και αυξάνονται συνεχώς, τα καταστήματα του SYN.KA έχουν γίνει 74, οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 1.600, και ο ετήσιος τζίρος του Συνεταιρισμού έχει αγγίξει τα €225 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τη Διαμαντής Μασούτης, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 1976 και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς στην μακρόχρονη πορεία της προχώρησε σε πολλές εξαγορές, μεταξύ των οποίων και των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ και Προμηθευτικής.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις