Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπουτάρης: Νέα σελίδα για την οινοποιία – Ελληνοσουηδικές επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ

Μπουτάρης: Νέα σελίδα για την οινοποιία – Ελληνοσουηδικές επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ

Σε νέα τροχιά ανάπτυξης εισέρχεται η ιστορική μάρκα κρασιού, υπό τη διοίκηση της Sterner Stenhus, των αδελφών Ηλία Γεωργιάδη CEO και Θωμά Γεωργιάδη CFO του ομίλου και πρόεδρο των Ελληνικών Οινοποιείων.

Παράλληλα, με έμπνευση το κρασί και τα οινοποιεία, η εταιρεία χαράσσει σχέδια και στον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στον οινοτουρισμό. 

Για την νέα σελίδα της ιστορικής Boutari και τα σχέδια της επόμενης μέρας μίλησαν οι επικεφαλής της εταιρείας σε εκπροσώπους του Τύπου και όπως τόνισαν το επενδυτικό πλάνο θα δώσει έμφαση στα εμπορικά σήματα, την ανανέωση των εγκαταστάσεων, την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Νέα εταιρική ταυτότητα

Μέσα από εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στην ιστορία της Boutari από την ίδρυσή της το 1879 έως το σήμερα, ενώ αποκαλύφθηκε και η νέα εταιρική ταυτότητα της Boutari – μια αλληγορία του ήλιου, της γης και του αμπελιού της ελληνικής γης.  

Ο κ. Θωμάς Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόκληση της ανάπτυξης που καλείται η νέα εταιρεία να αντιμετωπίσει διατηρώντας παράλληλα τη σημαντική κληρονομιά της, ενώ κάλεσε τους συνεργάτες της να γίνουν συνοδοιπόροι στο νέο ταξίδι της. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σπέντζας ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για την ανάδειξη παλιών και ποιοτικών κρασιών, που ωριμάζουν στα κελάρια της Boutari, ενώ σχέδια υπάρχουν και για την απόκτηση νέων αμπελώνων.

Εξαγωγικός στόχος

Οι εξαγωγές αποτελούν στρατηγικό στόχο της Μπουτάρης. Ήδη, το 25% του τζίρου, προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό. Δυνατές αγορές για την εταιρεία, αποτελούν αυτές που επικρατεί το ελληνικό στοιχείο, όπως Αμερική, Καναδάς και Γερμανία, ενώ στόχος αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας στις ήδη υπάρχουσες αγορές, καθώς και στην Αυστραλία. Ήδη, το 2023 κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ ικανοποιητικό ήταν και το 2022, όπου η Μπουτάρης πέτυχε πωλήσεις 10 εκατ. ευρώ. 

Ιστορικά οινοποιεία

Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου είναι επίσης η ανάπτυξη του κωδικολογίου της εταιρείας έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των καταναλωτών καθώς και η ανανέωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. 

Επίσης, ένα από τα πλεονεκτήματα της Boutari είναι τα 5 οινοποιεία και οι τοπικοί αμπελώνες που βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας. 

Ξενοδοχεία με έμπνευση

Αξιοποιώντας την εμπειρία τους στον real estate οι αδελφοί Γεωργιάδη, μέσω της Premia Properties, χαράσσουν σχέδια και στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα, πρόθεση αποτελεί η κατασκευή ξενοδοχείου μπουτίκ, χωρητικότητας 15 δωματίων στα ακίνητα της Μπουτάρη Οινοποιητική, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αντίστοιχα πλάνα δρομολογεί η εταιρεία και στη Σαντορίνη, όπου πρόθεση αποτελεί η δημιουργία ξενοδοχείου 40 με 50 δωματίων.

Στοχευμένες κινήσεις θα υλοποιήσουν προς τον οινοτουρισμό, αξιοποιώντας την εμπειρία του κρασιού, με τις επενδύσεις στον τουρισμό. Οι περιοχές που τους ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση για ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας είναι η Κρήτη, η Σαντορίνη και Η Νάουσα. 

Επένδυση στο νερό

Επιπλέον, με όχημα το σήμα Ιόλη, που απέκτησε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Sterner Stenhus θέτει στόχους και στο νερό. Η διανομή του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου και σύμφωνα με τους νέους ιδιοκτήτες, στόχος αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας σε Ελλάδα κι εξωτερικό, καθώς και η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με νέες κατηγορίες, όπως είναι τα βιταμινούχα νερά. 

Το προφίλ της Μπουτάρη Οινοποιεία

Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική οινοποιητική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε να γράφει τη δική της ιστορία του κρασιού από το 1879. Διαθέτοντας έξι οινοποιεία στην Ελλάδα σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, αναπτύσσει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων με περισσότερες από 35 ετικέτες κρασιών. Η εξαγωγική δράση της οινοποιίας απλώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες συμβάλλοντας στην εδραίωση του ελληνικού κρασιού και στο εξωτερικό. 

Το 2022, η εταιρεία εξαγοράστηκε από το επενδυτικό σχήμα Sterner Stenhus Greece στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής επιχείρησης, στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, πάντοτε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις