Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα δεδομένα στην αγορά των σούπερ μάρκετ, η κάθοδος του Μασούτη στην Αττική

Νέα δεδομένα στην αγορά των σούπερ μάρκετ, η κάθοδος του Μασούτη στην Αττική

Σημαντικές είναι οι ανακατατάξεις στην αγορά των σούπερ μάρκετ. Η τάση που δημιουργείται είναι συγκέντρωση.

Στο «παιχνίδι» εισέρχεται πλέον και η Μασούτης, που ναι μεν είναι ισχυρή στην Βόρειο Ελλάδα, ωστόσο προς τα Νότια η δραστηριότητά του σταματάει στην Λαμία. Πρόσφατα εξαγόρασε την αλυσίδα Προμηθευτική και θέλει να δηλώσει παρόν και στην τεράστια αγοράς της Αττικής. Η Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ, που βρίσκεται στον νομό Αττικής, με 57 σημεία πώλησης σε λειτουργία και δύο νέα που ανοίγουν με τον πρότυπο σχεδιασμό καταστημάτων Μασούτης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία στα 42 χρόνια τής αναπτυξιακής πορείας της.

Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ είναι market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο.

Για το 2017, το προσωπικό που απασχολήθηκε από την εταιρεία, στο σύνολό του ήταν 7.479 άτομα.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο Logistics Center υψηλών προδιαγραφών με πολλές δυνατότητες που μπορεί να υποστηρίξει και αυτό το μεγάλο βήμα ανάπτυξης της εταιρείας. Επίσης, αναπτύσσει δίκτυο franchise με την επωνυμία “express market” με 245 μέλη σε όλη την Ελλάδα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Διαμαντής Μασούτης.

Το 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας, Διαμαντής Μασούτης, εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το 2018 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. συμπληρώνει 42 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου. Σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Το δίκτυο καταστημάτων λιανικής της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αποτελείται από τα καταστήματα πόλης «σούπερ μάρκετ Μασούτης» και τα «Grand Μασούτης» που είναι καταστήματα πάνω από 3.000 τ.μ. με περισσότερους κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες.

Το 1986 δημιουργήθηκε στη Θέρμη το πρώτο κατάστημα στην κατηγορία των Grand καταστημάτων της εταιρείας, που έφερε μια νέα νοοτροπία στις αγορές, αφού ήταν το πρώτο μεγάλο εκτός πόλης κατάστημα, με χώρο στάθμευσης, μεγάλη ποικιλία ειδών και πολύ οικονομικές τιμές. Το 2001, προστέθηκαν στην εταιρεία συνολικά 49 νέα καταστήματα από την εξαγορά των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Άλφα Δέλτα», «Μπίσκας Plus», «Mercato». Το 2009 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. δημιούργησε το πρώτο πράσινο κατάστημα στην Ελλάδα, στη Χλόη Καστοριάς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Μασούτης.

Τα νέα και τα ανακαινισμένα καταστήματα Μασούτης δημιουργούνται με βάση έναν καινούργιο σχεδιασμό, που τα διαφοροποιεί από αυτά του ανταγωνισμού και εγκαινιάστηκε με την ανακαίνιση του Grand Μασούτης Θέρμης το 2014. Το «ταξίδι αγορών» του καταναλωτή έγινε πιο συναρπαστικό. Η αρχιτεκτονική του χώρου άλλαξε και είναι πολύ φιλική για τον καταναλωτή, που με την είσοδό του στο κατάστημα βρίσκει τα είδη καθημερινής ανάγκης και τις προσφορές.

Το 1986 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται οργανωμένα στον τομέα χονδρικής πώλησης με τα καταστήματα Cash & Carry. Το 2005 ξεκίνησε τη δημιουργία του δικτύου καταστημάτων franchise «express market» που παρουσιάζει πολύ δυναμική ανάπτυξη και το 2016 αριθμεί περισσότερα από 240 καταστήματα.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. επενδύει συνεχώς σε τεχνολογία και υποδομές. Στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 2 κατευθύνσεις, εσωτερική και εξωτερική.

Το σύγχρονο κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής στο Καβαλάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η εταιρεία έχει αμιγώς ελληνική ταυτότητα και αυθεντικό χαρακτήρα οικογενειακής επιχείρησης. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη του καταναλωτικού κοινού έχει καθιερώσει στην συνείδησή τους τα καταστήματα «Mασούτης» ως τα οικονομικά και ελληνικά σούπερ μάρκετ. Η διάρκεια, η συνεχής αναγνώριση και αποδοχή του έργου της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αποτελεί μεγάλη επιβράβευση και θεμελιώνει σταθερές σχέσεις που στηρίζονται σε σταθερές αξίες και αντέχουν στο χρόνο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις