Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα εποχή για την Ελλάκτωρ:  Τα «ηνία» της επιχείρησης αναλαμβάνουν πρόσωπα που προτείνει η ολλανδική Reggeborgh  

Νέα εποχή για την Ελλάκτωρ:  Τα «ηνία» της επιχείρησης αναλαμβάνουν πρόσωπα που προτείνει η ολλανδική Reggeborgh  

Νέα εποχή ξεκινά για την κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ, καθώς στη σημερινή, κρίσιμη, γενική συνέλευση των μετόχων, υπερψηφίστηκε η πρόταση της ολλανδικής εταιρείας Reggeborgh Invest, οδηγώντας σε διοικητικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ελήφθη απόφαση για ανάκληση του τωρινού διοικητικού συμβουλίου στο οποίο ηγείται ο Αν. Καλλιτσάντσης, και  τοποθέτηση του νέου πενταμελούς δ.σ. το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.: Γεώργιο Μυλωνογιάννη ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό πρόεδρο, Αρη Ξενόφο ως διευθύνοντα σύμβουλο και τους Δημήτρη Κονδύλη, Κωνσταντίνο Τούμπουρο και Αθηνά Χατζηπέτρου, ως μέλη του δ.σ. Να σημειωθεί, ότι την πρόταση των Ολλανδών υπερψήφισε το 61,27% των μετόχων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, το 38,72% καταψήφισε την πρόταση και μόλις το 0,01% απείχε ή ψήφισε λευκό.

Προηγουμένως οι μέτοχοι απέρριψαν την πρόταση που έκανε η διοίκηση Καλλιτσάντση,  ζητώντας από τους μετόχους να εγκρίνουν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων και ακολούθως η εταιρεία να προχωρήσει σε  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το προφίλ των Ολλανδών

Η Reggeborgh δραστηριοποιείται εδώ και 31 χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, με παρουσία σε πολλές χώρες, έχοντας ιδρύσει θυγατρικές εταιρείες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Λονδίνο, Βερολίνο, Ζυρίχη και Καναδά, αριθμώντας έτσι 17.000 εργαζομένους.   Στο ξεκίνημά της διαχειριζόταν τις επενδύσεις της οικογένειας Wessels, στη συνέχεια όμως επεκτάθηκε και στη διαχείριση σημαντικών χαρτοφυλακίων, φθάνοντας έτσι και στην Ελλάδα, όπου κατάφερε να αποκτήσει στη ΓΕΚ Τέρνα μειοψηφικό πακέτο μετοχών.   Οι τομείς που την ενδιαφέρουν είναι οι κατασκευές, τα ακίνητα, καθώς και η διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και οι start ups εταιρείες από τους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, έχοντας επενδύσει για να αποκτήσει άλλοτε μικρότερο κι άλλοτε μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.   Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Χένρι Χόλτερμαν, ο οποίος δηλώνει λάτρης της Ελλάδας, γι’ αυτό κι έχει αποκτήσει εξοχικό στην Κέρκυρα.    Παράγοντες της αγοράς λένε ότι ο ίδιος «ανακαλύπτει» τις εταιρείες που έχουν προοπτικές για μεγαλύτερη ανάπτυξη και η ομάδα της Reggeborgh ολοκληρώνει τη διαδικασία απόκτησης.   Μάλιστα, την είσοδό του στον κατασκευαστικό κλάδο επεδίωκε εδώ και αρκετά χρόνια, κάνοντας κι άλλες προσπάθειες για να  αποκτήσει μερίδιο στην Ελλάκτωρ. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις