Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα εποχή για το νερό Λουτράκι: Από τις πηγές του Καραντάνη, στην Ήβη και το deal με την N.U Aqua

Νέα εποχή για το νερό Λουτράκι: Από τις πηγές του Καραντάνη, στην Ήβη και το deal με την N.U Aqua

Μετά από 8 χρόνια, η εμβληματική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Λουτράκι Κορινθίας, είναι έτοιμη να ξαναβάλει μπρος τις μηχανές της, μετά από σχετική συμφωνία της PepsiCo Hellas με την N.U. Aqua. Προβλέπονται επενδύσεις από την N.U. Aqua, που θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ.  

Σε πρώτη φάση η επένδυση θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ, όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, η N.U. Aqua θα υλοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις για την ανακαίνιση του εργοστασίου και την παραγωγή ένα νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Από την πλευρά της, η PepsiCo Hellas, μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο που διαθέτει, θα  διανέμει το νερό σε ολόκληρη την επικράτεια.   Μετά κι από τις νέες εξελίξεις, ενισχύεται η επιχειρηματικότητα της περιοχής, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το λουκέτο που «τάραξε» την τοπική κοινωνία

Ήταν Ιανουάριος του 2013, όταν η ανακοίνωση, πως το εργοστάσιο εμφιάλωσης βάζει οριστικό λουκέτο, έδινε «γροθιά» στο στομάχι της τοπικής κοινωνίας.  Πολλοί εργαζόμενοι έχαναν τη δουλειά τους, ενώ κάποιοι δέχθηκαν να μετακινηθούν σε άλλο εργοστάσιο της εταιρείας, στα Οινόφυτα. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία PepsiCo, εξέφραζε τις προθέσεις της για πώληση του εργοστασίου, ακόμα κι αν χρειαζόταν να αλλάξει χρήση, για παράδειγμα να μετατραπεί σε εμπορικό χώρο. Ωστόσο το γεγονός ότι το κτίριο είχε χαρακτηριστεί βιομηχανικό, δεν άφηνε περιθώρια και το κτίριο παρέμενε κενό, μέχρι τη νέα συμφωνία, που ανακοινώθηκε χθες.

Από τις πηγές Καραντάνη στην ΗΒΗ

Το νερό Λουτράκι ξεκίνησε να εμφιαλώνεται τη δεκαετία του ΄60, από τις πηγές Καραντάνη. Εκείνη την εποχή, το εργοστάσιο απέκτησε η βιομηχανία αναψυκτικών Ήβη – Παναγόπουλος. Το εργοστάσιο νερού άλλαξε πάλι χέρια, το 1989, όταν η πολυεθνική PepsiCo, εξαγόρασε την εταιρεία Ήβη – Παναγόπουλος.

Το 1998, το θέμα διατήρησης του ονόματος «ΗΒΗ – Λουτράκι, Φυσικό Μεταλλικό Νερό» αποτέλεσε δικαστικό θέμα, καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, απαγορευόταν στην PepsiCo Hβη να κάνει χρήση.

Από το χθες στο σήμερα

Το Ήβη – Λουτράκι ήταν από τα πρώτα διάσημα νερά της Ελλάδας, με αναγνωρισμένη την ποιότητα του από διεθνή βραβεία που απέσπασε τις προηγούμενες δεκαετίες.   Ο έντονος ανταγωνισμός και η απουσία νέων επενδύσεων εκσυγχρονισμού είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατακόρυφα οι πωλήσεις του, λίγα χρόνια προτού βάλει λουκέτο το 2013. Τώρα η συμφωνία της PepsiCo με την Ν.U. Aqua δημιουργεί στο νερό του Λουτρακίου νέες προοπτικές.  

Η N.U. Aqua, με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί μέλος ενός γερμανικού ομίλου, που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς: από τη βιομηχανία, τις αερομεταφορές, το real estate και την ενέργεια.  Εκτός από την Ελλάδα, δραστηριότητα αναπτύσσει στην Ελβετία, τη Γερμανία, την Κύπρο και τα Αραβικά Εμιράτα.  Πρόθεσή της είναι να αποδείξει ότι το deal που έκανε στην κατηγορία του νερού θα πετύχει, γι’ αυτό και είναι πρόθυμη να ξεκινήσει αμέσως δουλειά.

Από την πλευρά της, η PepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό δίκτυο που διαθέτει, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, προσδοκώντας ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και θα επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της, ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις