Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέα τουριστική επένδυση: Ξενοδοχείο στα Χανιά ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες των παξιμαδιών «Το Μάννα»

Νέα τουριστική επένδυση: Ξενοδοχείο στα Χανιά ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες των παξιμαδιών «Το Μάννα»

Ένα μεγάλο βήμα προς τον τουρισμό κάνει η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, ιδιοκτήτες της κρητικής αρτοποιίας, ευρέως γνωστή για τα παξιμάδια «Το Μάννα», καθώς έχει δρομολογήσει μία μεγάλη επένδυση που θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 119 στρεμμάτων, κατά μήκος του μεγαλύτερου τμήματος της παραλίας Φαλάσαρνας στην Κίσσαμο Χανίων, στην Κρήτη.

Περί τα τέλη Ιουλίου, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την περιοχή που θα γίνει το project τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που σημαίνει ότι το έργο βρίσκεται σε αρχικό ακόμα στάδιο.

Η ανάπτυξη

Το τουριστικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί από την ΑΤΕΦΑ ΑΕ και προβλέπει την ανάπτυξη κτηρίου υποδομής, εστιατόριο με κρητικές γεύσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατοικίες διαφόρων μεγεθών, πισίνες, beach bar, παραδοσιακό φούρνο, καταστήματα λιανεμπορίου, θέατρο μουσείο κι άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς κι ένα οινοποιείο.  Όπως αναφέρεται στο σχέδιο που υπέβαλε η εταιρεία, προβλέπεται ακόμα φύτευση σε επιφάνεια 50 στρεμμάτων.

Η πράσινη ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της επένδυσης, καθώς θα διατηρηθεί η έκταση με ελαιώνες, ενώ προβλέπονται ακόμη λαχανόκηποι κι άλλες καλλιέργειες, όπως αμπελώνες, αρωματικά φυτά κ.λπ., για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Εκτός από την επένδυση στην Κρήτη, η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, μέσω της ΑΤΕΦΑ, χαράσσει τουριστικά σχέδια και για την Ελαφόνησο, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων και Αναπτύξεων η Ελαφόνησος.

Σημειώνεται, ότι η ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε από το χωριό Πλάτανος στα Χανιά της Κρήτης το 1948, που η οικογένεια Τσατσαρωνάκη ξεκίνησε να ζυμώνει, καταφέρνοντας να τοποθετήσει πρώτη το συσκευασμένο παξιμάδι στην ελληνική και διεθνή αγορά. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις