Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νότια Προάστια: Πώς προχωρούν οι 5αστερες επενδύσεις εν μέσω «πολέμου» για τον ΝΟΚ

Νότια Προάστια: Πώς προχωρούν οι 5αστερες επενδύσεις εν μέσω «πολέμου» για τον ΝΟΚ

Παρά τον έντονο αναβρασμό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα Νότια Προάστια με το θέμα τη συνταγματικότητας των bonus του ΝΟΚ, οι πεντάστερες επενδύσεις που υλοποιούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και στοχεύουν κατά κύριο λόγο στον τουρισμό δεν επηρεάζονται, καθώς συνεχίζονται κανονικά οι κατασκευαστικές τους εργασίες.

Σχετικά με τις επενδύσεις στα Νότια Προάστια, εξελίξεις υπήρχαν για την ανάπλαση της Β’ πλαζ Βούλας που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η εταιρεία Athens Beach Club Α.Ε. της οποίας τον έλεγχο έχουν αποκτήσει το σχήμα ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και του ομίλου Olayan, όπου από κοινού με την Intrakom του Ντίνου Κόκκαλη και Litti Enterprises του Γιώργου Προκοπίου συμμετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Για το έργο της Β’ πλαζ Βούλας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και απλώνεται σε μια έκταση 74 στρεμμάτων.

Μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς beach club, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι πελάτες του πρώην ξενοδοχείου Hilton, το οποίο μετατρέπεται σε Conrad Athens, επίσης θα κατασκευαστεί ένα νέο δημοτικό κολυμβητήριο με πισίνα μήκους 25 μέτρων.

Επίσης, αναμένεται να γίνει αύξηση του ποσοστού πρασίνου κατά 30%, να δημιουργηθούν υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας και εστίασης.

Ανεπηρέαστο φαίνεται ότι θα μείνει το project Voula από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και των κατασκευαστών, μετά την απόφασή του να αναστείλει τις οικοδομικές άδειες της περιοχής.

Το «ταλαιπωρημένο» project το οποίο έχει περάσει από «40 κύματα», παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό οικιστικών ακινήτων, δεν θα συναντήσει καθυστερήσεις λόγω του ΝΟΚ, καθώς δεν προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο του να δημιουργηθούν ψηλά κτίρια.

Αυτή τη στιγμή το Project Voula, που έχει αναλάβει να δημιουργήσει το αμερικανικό σχήμα των Hines και Henderson Park έπειτα από καθυστερήσεις 3,5 χρόνων, βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης, καθώς ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Εκτός μάλιστα, από τις 400 κατοικίες, θα περιλαμβάνει επίσης γυμναστήρια, πισίνες, καταστήματα, παιδικές χαρές, ασφάλεια και υπόγειους χώρους στάθμευσης, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ.

Από τις 10 Ιουνίου ξεκινούν οι κρατήσεις στο νέο πολυαναμενόμενο glamping στα νότια προάστια της Αθήνας, το «91 Athens Riviera» που ανοίγει τις πύλες του από τη φετινή θερινή σεζόν στην Α’ πλαζ Βούλας. καθώς βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του.

Το νέο project της Grivalia Hospitality θα είναι ένα νέο πολυτελές camping με σκηνές επιφάνειας 43 τετραγωνικών μέτρων, με διαμορφωμένους κήπους, παροχές και υπηρεσίες 5 αστέρων. Θα περιλαμβάνει, επίσης, 8 μεγάλα γήπεδα τένις και 2 μικρότερα, εσωτερικό/εξωτερικό γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς και γήπεδο για beach volley.

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και το μεγάλο οικιστικό συγκρότημα επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, που έχει αναλάβει η QG Investments, του Καταριανού Μοχάμεντ Αλ Ομπαϊντλί και του Ελληνοαιγύπτιου πολιτικού μηχανικού κ. Παντελή Απόδιακου, καθώς εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Το κτιριακό συγκρότημα θα φέρει την ονομασία «Athens Sansaviera» και θα περιλαμβάνει 67 πολυτελή εξυπηρετούμενα διαμερίσματα με μεγάλους χώρους πολυτέλειας και άνεσης.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει spa, γυμναστήρια, πισίνες εσωτερικές και εξωτερικές,  χώρους στέγασης των υπηρεσιών διαχείρισης (φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης) μέχρι και κινηματογράφο.

Το εν λόγω project παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα υψηλό κτίσμα, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς ο Δήμος Φαλήρου, είναι ο μόνος που δεν έχει εμπλακεί στη συγκεκριμένη διαμάχη για το ΝΟΚ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις