Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όμιλος Σαράντη: Η ελληνική πολυεθνική στα καταναλωτικά προϊόντα

Όμιλος Σαράντη: Η ελληνική πολυεθνική στα καταναλωτικά προϊόντα

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 60 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά FMCG (ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά), αλλά και προϊόντων Ηealth & Care.

Η Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε. αποτελεί πλέον μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία μέσω θυγατρικών στην Ευρώπη και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα παγκοσμίως. Παρά τις δυσκολίες στο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος παρουσιάζει μια εντυπωσιακά αναπτυξιακή πορεία, αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας και στοχευμένης στρατηγικής.

Το «success story» του Ομίλου έχει βασιστεί στη συστηματική επένδυση επέκτασης στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών καθώς και συνεχούς ανανέωσης και ενίσχυσης του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου στο οποίο προστίθενται νέα σήματα μέσω εξαγορών αλλά και νέων συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης διεθνών εμπορικών σημάτων.

Η υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου γίνεται εφικτή αφενός λόγω της εύρωστης οικονομικής του θέσης που δίνει την δυνατότητα στον όμιλο να χρηματοδοτεί τα αναπτυξιακά του πλάνα, αφετέρου δε λόγω των ανθρώπων του που με επαγγελματισμό και αφοσίωση υπηρετούν τον όραμα του Ομίλου.

Ιστορία

Ο όμιλος Σαράντη αποτελεί μία ηγέτιδες εταιρίες στην παραγωγή και εμπορία καταναλωτικών προϊόντων. Ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1930 και από το 1956 και μέχρι σήμερα, ο Όμιλος εδρεύει στην Αθήνα. Από την αρχή της μακρόχρονης πορείας του, ο Όμιλος Σαράντη προσφέρει προϊόντα καθημερινής χρήσης και υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, πάντα με σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος εδραιώνεται, αναπτύσσεται και κατορθώνει να προσφέρει προστιθέμενη αξία σε καταναλωτές, πελάτες, προμηθευτές, μετόχους και εργαζόμενους.

Η δραστηριότητά μας επικεντρώνεται στους κλάδους καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας και περιποίησης, προϊόντων οικιακής χρήσης, καθώς και προϊόντων υγείας και φροντίδας. Σε κάθε κατηγορία διαθέτουμε προϊόντα υψηλής αναγνωρισιμότητας, που συχνά βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών.

Η διεθνής παρουσία του Ομίλου έχει να επιδείξει εννέα θυγατρικές εταιρείες σε χώρες της Ευρώπης – Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Βοσνία, Πορτογαλία – και εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., η μητρική εταιρεία του Ομίλου, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας από το 1994. Επιπλέον, η μητρική εταιρεία έχει συνάψει κοινοπραξία με την εταιρεία ESTEE LAUDER HELLAS για την διανομή προϊόντων της ESTEE LAUDER σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Κλάδοι δραστηριότητας

Στον Όμιλο Σαράντη παράγει και αντιπροσωπεύει μία σειρά από προϊόντα στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Καλλυντικά Ευρείας Διανομής (είδη προσωπικής περιποίησης και φροντίδας)
  • Προϊόντα Οικιακής Χρήσης και Επαγγελματικής χρήσης
  • Προϊόντα Υγείας & Φροντίδας, (βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, διαγνωστικά, καλλυντικά φαρμακείου)
  • Καλλυντικά επιλεκτικής διανομής (επώνυμα αρώματα, κρέμες περιποίησης, μακιγιάζ)

Οι δύο πρώτες κατηγορίες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Ομίλου, αφού αντιπροσωπεύουν το 90% περίπου του συνόλου των πωλήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προϊόντων είναι ιδιοπαραγόμενα στις δύο κύριες παραγωγικές μονάδες του Ομίλου σε Ελλάδα και Πολωνία.

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Σαράντη διαθέτει πάνω από 80 εμπορικά σήματα. Μάρκες με υψηλή αναγνωρισιμότητα που παράγονται από την εταιρεία μας, όπως οι STR8, BU, C-THRU, NOXZEMA, CARROTEN, BIOTEN, ELMIPLANT, KOLASTYNA, ORZENE, ASTRID, INDULONA, SANITAS, FINO, JAN NIEZBEDNY, AVA, ΤΕΖΑ, PYROX, CAMEL, και AFROSO, αποτελούν σημείο αναφοράς στις αντίστοιχες προϊοντικές τους κατηγορίες.

Παράλληλα, μέσω συμφωνιών αποκλειστικής διανομής, ο Όμιλος αντιπροσωπεύει και μία σημαντική σειρά από επώνυμα brands με διεθνώς αναγνωρίσιμα προϊόντα, όπως JOHNSON & JOHNSON, ANTONIO BANDERAS, PEARL DROPS, VIDAL, DENIM και WASH & GO.

Στην κατηγορία Προϊόντων Υγείας & Φροντίδας, ο Όμιλος παράγει και αντιπροσωπεύει κορυφαίες μάρκες στο χώρο των βιταμινών, συμπληρωμάτων διατροφής, διαγνωστικών και καλλυντικών φαρμακείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις SOLENE, LANES, CLEARBLUE.

Τέλος, η κατηγορία Καλλυντικών Επιλεκτικής Διανομής προσθέτει στην γκάμα προϊόντων του Ομίλου ισχυρά ονόματα από γνωστούς διεθνής οίκους αρωμάτων, καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, ανάμεσά τους τα LA PRAIRIE, PRADA, LOLITA LEMPICKA, NINA RICCI CARTIER, JEAN PAUL GAULTIER.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις