Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παραδόθηκαν τα 200 tablets που προσέφερε η ELPEN στο νησί της Σάμου

Παραδόθηκαν τα 200 tablets που προσέφερε η ELPEN στο νησί της Σάμου

Tην παράδοση των 200 tablets στα δημόσια σχολεία της Σάμου για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών του νησιού ολοκλήρωσε η ELPEN. Υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία συνέβαλλε στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

Βασιζόμενη στην κατανομή των αναγκών του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ELPEN κάλυψε ανάγκες στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μαραθόκαμπου Σάμου, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Σάμου, στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σάμου, στο 1ο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Καρλοβασίου Σάμου, στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων Σάμου, στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σάμου – Πυθαγόρειο, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καρλοβασίου, στο 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Πυθαγορείου Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Μαραθόκαμπου Σάμου, στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Σάμου – Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Πύργου Σάμου, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Βαθύ Σάμου και στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου.

Άμεση ανταπόκριση

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρείας, η κ. Ελένη Πενταφράγκα, Μέλος του Δ.Σ. της ELPEN δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορέσαμε να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου. Σε συνέχεια της εισήγησης του βουλευτή Σάμου, καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη και σε  συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στο σχετικό αίτημα. Στην ELPEN πιστεύουμε ότι η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση είναι απολύτως αναγκαία. Ειδικά αυτή την περίοδο είναι απαραίτητο να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αξιοποιηθεί το διαδικτυακό σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αυξημένων  αναγκών  αυτής της περιόδου και να στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία».

Η ELPEN στηρίζει το 3ο «Food Drive» της ΠΕΦ!

Εν τω μεταξύ, η ΕLPEN συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο 3ο Food Drive που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η δράση υλοποιείται με τη γενναιόδωρη συμβολή των εργαζομένων της και στοχεύει στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής. Φέτος, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά online λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσφορά των συγκεκριμένων αγαθών είναι ζωτικής σημασίας για τις συγκεκριμένες οικογένειες με τις ανάγκες να είναι περισσότερες από ποτέ τη φετινή χρονιά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι τα αιτήματα που λαμβάνει η κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έχουν αυξηθεί κατά 50% από την έναρξη της πανδημίας. Στέγες ανηλίκων, οικοτροφεία για ΑμεΑ και κακοποιημένα παιδιά, δομές ασυνόδευτων προσφύγων και άλλοι φορείς παιδικής προστασίας συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάκοπα αυτή την περίοδο και να προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούν φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που συνεργάζονται, από το 1996, για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών ετησίως στην χώρα μας. Παράλληλα με τη στήριξη των σωματείων-μελών της, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αγκαλιάζοντας παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν φτώχεια, αναπηρία, κακοποίηση και ασθένειες.

Η ΠΕΦ ευελπιστεί να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ, το οποίο με τη συμβολή των εργαζομένων στις εταιρείες μέλη της έφτασε συνολικά τους 3.525 τόνους τροφίμων, που αντιστοιχούν σε 30.618 μερίδες φαγητού (πρωινό, δεκατιανό, κυρίως γεύμα)!

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις