Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Προχωρά η ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά – Ο ρόλος της Dimand και το συμβόλαιο των 80,9 εκατ. ευρώ

Προχωρά η ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά – Ο ρόλος της Dimand και το συμβόλαιο των 80,9 εκατ. ευρώ

Θετική έκβαση στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, καθώς υπεγράφη στις 13/11 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το συμβόλαιο για την ανέγερση και την αγορά του από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).

Το έργο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Dimand και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 80,954 εκατ. ευρώ, ενώ στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά θα συστεγαστούν το Πρωτοδικείο, το Εφετείο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Διοικητικό Εφετείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Εισαγγελία Εφετών και το Ειρηνοδικείο.

Το συμβόλαιο μεταβίβασης για την αγορά του ακινήτου υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. Πάνος Αλεξανδρής και ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, του Υφυπουργού Ιωάννη Μπούγα, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα.

H υλοποίηση του project

Από την πλευρά της η Dimand ανακοίνωσε ότι -μέσω της κατά 100% θυγατρικής της HUB 204 M.A.E.- και κατόπιν σχετικού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, προχώρησε την 13.11.2023 στην υπογραφή συμβολαίου πώλησης ακινήτου στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έναντι τιμήματος € 80,9 εκ..

Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά, έχει έκταση 12.350,14 τ.μ. και επί του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με συνολική δόμηση 36.000 τ.μ. περίπου.

Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και η παράδοση αυτού προς χρήση προβλέπεται σε 24 μήνες, το δε τίμημα των € 80,9 εκ.. θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο του έργου.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία Πάρκου Πρασίνου δημόσιας χρήσης, σε όμορο ακίνητο του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Το μέγεθος της συναλλαγής είναι σημαντικό και αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις