Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σαράντης: Εξαγορά εταιρείας στην Πολωνία κι ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με καταναλωτικά προϊόντα οικιακής χρήσης

Σαράντης: Εξαγορά εταιρείας στην Πολωνία κι ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με καταναλωτικά προϊόντα οικιακής χρήσης

Ο όμιλος Σαράντη, μέσω της θυγατρικής του Sarantis Polska SA, προέβη στην σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης Stella Pack SA.

Η Stella Pack, του ομίλου Σαράντη, κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες συσκευασιών τροφίμων, σακουλών απορριμμάτων και εργαλείων καθαρισμού, καταγράφοντας ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 65 εκ. ευρώ.

Η πολωνική εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην κυκλική οικονομία, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό και διαθέτει γραμμή διαχωρισμού απορριμμάτων που κατασκευάζει εσωτερικά δικό της ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.

Η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του Ομίλου, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την ηγετική του θέση στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμά του στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Να σημειωθεί, ότι η εξαγορά τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος και εκκρεμεί η έγκριση των αρχών ανταγωνισμού στις χώρες δραστηριότητας της Stella Pack.

Όσον αφορά τον όμιλο Σαράντη, με έδρα την Αθήνα αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία που η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στους κλάδους των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής φροντίδας καθώς και προϊόντων υγείας & φροντίδας, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα σε 13 χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις