Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνέντευξη Ευρωχαρτική: Ο Γ. Τρακάκης «ανοίγει» τα χαρτιά της endless

Συνέντευξη Ευρωχαρτική: Ο Γ. Τρακάκης «ανοίγει» τα χαρτιά της endless

Τη στρατηγική της εταιρείας Ευρωχαρτική, γνωστή από τα προϊόντα χάρτου tissue endless και τις προοπτικές του κλάδου που δραστηριοποιείται, αποκαλύπτει στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Τρακάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τρακάκης, αναφέρθηκε στα σχέδια για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και την πολιτική πράσινης ανάπτυξης από την Ευρωχαρτική, ενώ, σε θεσμικό επίπεδο, τοποθετήθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τη βιομηχανία, όπως είναι η γραφειοκρατία και το υψηλό μισθολογικό κόστος. 

Με ένα σύνολο 1.200 πελατών από τον Έβρο μέχρι την Κάρπαθο, και με πωλήσεις που φέτος θα φτάσουν τα 60 εκατ. ευρώ, η Ευρωχαρτική ιδρύθηκε από τις οικογένειες Τρακάκη και Χριστόπουλου και σήμερα διοικείται από τη δεύτερη γενιά. Πρόσφατα ολοκλήρωσε επενδύσεις 17 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού κι επέκταση κτιρίων στο εργοστάσιο που διατηρεί στον Ασπρόπυργο.

Εκτός από τα προϊόντα χάρτου tissue, δραστηριότητα αναπτύσσει επίσης στην εμπορία ειδών προσωπικής υγιεινής και την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών, παράγοντας και προϊόντα φασόν για τρίτους όπως το Ava για τη Σαράντης, τη χλωρίνη Topine για την Εύρηκα κ.λπ. Μετά από την τελευταία επένδυση, η ημερήσια παραγωγή κυμαίνεται στους 250 με 300 τόνους tissue χαρτί και στα απορρυπαντικά γύρω στους 250 τόνους.  Η Ευρωχαρτική απασχολεί 245 άτομα προσωπικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις