Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα σχέδια της «Φρεσκούλης» για Βουλγαρία, οι συνέργειες με chefs και οι νέες επενδύσεις της Eurocatering

Τα σχέδια της «Φρεσκούλης» για Βουλγαρία, οι συνέργειες με chefs και οι νέες επενδύσεις της Eurocatering

Νέο εργοστάσιο στη Βουλγαρία, όπου θα συσκευάζονται έτοιμες σαλάτες με την επωνυμία fresh & cool, ένα ακόμη εργοστάσιο στην Αθήνα, ένα κατάστημα μέσα στην Λαχαναγορά, όπου διάσημοι σεφ θα μαγειρεύουν μπροστά στον κόσμο, αλλά και ενίσχυση της σειράς προϊόντων Φρεσκούλης με νέες κατηγορίες και vegan υλικά, αποτελούν μερικά μόνο, από τα νέα επενδυτικά βήματα της Eurocatering. 

Για τη διετία 2021 – 2022 η εταιρεία του Χρυσόστομου Μαυρόπουλου, έχει δρομολογημένες επενδύσεις, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Μετά και από την είσοδο των επενδυτικών funds EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη και Helikonos 2SCA SICAR, τον περασμένο Φλεβάρη, η Eurocatering, εισήλθε σε νέα επενδυτική τροχιά. 

Με κύριο άξονα τη δραστηριότητα στις συσκευασμένες σαλάτες, στόχος αποτελεί η αύξηση των πωλήσεων στα 350.000 σακουλάκια την ημέρα μέσα στην επόμενη τετραετία, από 100.000 που πουλάει σήμερα. Στη γκάμα που διαθέτει, σύντομα θα προστεθούν και νέες κατηγορίες λαχανικών, φρούτων, χυμών αλλά και βιολογικά και vegan υλικά, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για κατηγορίες που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή. Μία ξεχωριστή κατηγορία στην οποία θα υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις αποτελούν και τα μανιτάρια.

Στη γειτονική Βουλγαρία

Εντός του 2021, η Eurocatering, προχώρησε στην εξαγορά εμπορικής εταιρείας στη Βουλγαρία, στα πάγια της οποίας περιλαμβάνονται γραφεία, αποθήκες και φορτηγά. Πρόθεση αποτελεί η έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας άμεσα, σε εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί σε έκταση 45 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σόφιας.  Οι σαλάτες που θα συσκευάζονται θα έχουν πρώτη ύλη από την Ελλάδα και θα κυκλοφορούν με την  επωνυμία Fresh & Cool, στα πρότυπα της ελληνικής Φρεσκούλης. 

Το ξεκίνημα στη βουλγαρική αγορά, θα γίνει με τη διάθεση 65.000 τεμαχίων την ημέρα. Ήδη, η εταιρεία εξάγει στη Βουλγαρία, καθώς και σε άλλες χώρες, όπως Ρουμανία, Κύπρο, Αλβανία, Σερβία, Ιταλία. Με την νέα επενδυτική δραστηριότητα θα διευρύνει τις συμφωνίες της για νέα σημεία πώλησης, κυρίως σε Βουλγαρία και Ρουμανία, τόσο με επώνυμες, όσο και με private label συσκευασίες.

Την επιθυμία να επεκταθεί η εταιρεία στο εξωτερικό εξέφρασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος κ. Μαυρόπουλος μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους που εργάζονται, αλλά και στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με την εταιρεία, λέγοντας ότι αυτή η σχέση είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. 

Στη Βουλγαρία θα επενδυθούν περί τα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το εργοστάσιο στην Αθήνα θα επενδυθούν 5,5 εκατ. ευρώ.

Σεφ στην Λαχαναγορά

Μία ακόμη σημαντική επένδυση της τάξης των 350 χιλ. ευρώ, αυτή τη φορά υλοποίησε στη Λαχαναγορά. Η Eurocatering απέκτησε χώρο, όπου καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρεύουν μπροστά στον κόσμο, εξοικειώνοντας τους έτσι με γεύματα, που «πρωταγωνιστούν» στην εταιρεία.  Μέχρι τώρα, αρκετοί σεφ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, ανάμεσά τους οι: Σκαρμούτσος, Καλλίδης, Παπανικολάου, Λουκάκος.

Το 2020 η εταιρεία έκλεισε με 28,6 εκατ. ευρώ πωλήσεις, από 35 εκατ. το 2019, ενώ για το 2021, σύμφωνα με τις ενδείξεις 8μήνου, αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 11 με 12%.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις