Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεόνη: «Τρέχουν» επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ – Τα νέα σχέδια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μόλις ολοκληρώθηκε

Θεόνη: «Τρέχουν» επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ – Τα νέα σχέδια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μόλις ολοκληρώθηκε

Ένα logistic center στο Δήμο Μουζακίου και μια νέα γραμμή παραγωγής αποτελούν δύο σημαντικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, που υλοποιούν αυτό το διάστημα η εταιρεία Θεόνη Εμφιαλωμένα Νερά ΑΕ, και στο πλαίσιο των οποίων, η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι εργασίες για την κατασκευή του logistics center στην περιοχή Ελληνόπυργος του Δήμου Μουζακίου, εξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος, εκτιμώντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Πρόσφατα η εταιρεία Θεόνη Εμφιαλωμένα Νερά ΑΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγγυάται πρόσθετη κεφαλαιακή επάρκεια για την πραγματοποίηση της επένδυσης εγκατάστασης νέας γραμμής παραγωγής, καθώς και την ένταξη αυτής στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Νέοι στόχοι

Με την υλοποίηση των νέων επενδύσεων, η Θεόνη θα επιδιώξει την ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά εμφιαλωμένων, αλλά και στην περαιτέρω επέκταση σε αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικός θα είναι και ο αντίκτυπος στην τοπική οικονομία και κοινωνία με τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η σημασία των επενδύσεων

Σχετικά με τις νέες επενδύσεις, όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση, το ποσό που θα δαπανηθεί για το κέντρο logistics ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, το οποίο κατασκευάζεται με τις πιο σύγχρονες και «πράσινες» προδιαγραφές. Ειδικότερα, σε έκταση 36.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί στεγασμένη εγκατάσταση 7.618 τ.μ. που θα δημιουργήσει άμεσα 60 και πλέον νέες θέσεις εργασίας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, από την νέα γραμμή παραγωγής, η οποία προβλέπεται επίσης, ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει μέσα στο 2023, η εταιρεία θα ενισχύσει τη δυναμικότητά της κατά 130%. Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει η παραγωγή PET και βιοδιασπώμενων μπουκαλιών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις