Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τιτάν:  Αυξήθηκαν τα κέρδη εννιαμήνου, εν μέσω κορονοϊού

Τιτάν:  Αυξήθηκαν τα κέρδη εννιαμήνου, εν μέσω κορονοϊού

Αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο χάρη στη λειτουργική σταθερότητα και την ανάκαμψη των πωλήσεων στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, πέτυχε η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου  παρουσίασε οριακή μείωση 0,5% και διαμορφώθηκε στα €1.202,4 εκ.

Ως προς τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον όμιλο, ήταν λιγότερο επιβαρυντικές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Μετά την κάμψη της δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η κατασκευαστική δραστηριότητα επανήλθε σύντομα μόλις χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των αγορών σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται.

Ως προς τα υπόλοιπα αποτελέσματα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 10% και διαμορφώθηκαν στα €229 εκατ. χάρη στις χαμηλότερες τιμές ενέργειας, στη συγκράτηση των δαπανών και την σταθερότητα των τιμών.

Επίσης, το εξεταζόμενο διάστημα, ο όμιλος εμφανίζει ισχυρές ταμειακές ροές και μείωση του καθαρού δανεισμού  κατά €74 εκ. σε σύγκριση με το τέλος του 2019 και κατά €125 εκ. σε σύγκριση με το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Η βελτίωση των επιδόσεων ήταν βασισμένη στην ισχυρή αγορά των ΗΠΑ, τις υψηλές αποδόσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς, ενώ τα αποτελέσματα στην Αίγυπτο υπήρξαν δυσμενή.

Ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό, υπάρχει επίσπευση των μέτρων για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και πρώτη υποβολή αναφοράς στην πλατφόρμα του CDP.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου, με αφορμή τα αποτελέσματα εννιαμήνου δήλωσε ότι «Ανταποκρινόμαστε ταυτόχρονα και με επιτυχία σε πολλαπλές προκλήσεις: μεριμνούμε για τους ανθρώπους μας και για αυτούς που βρίσκονται κοντά μας, βελτιώνουμε τα λειτουργικά μας αποτελέσματα και επιταχύνουμε την πρόοδο μας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, έχουμε εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου, με βάση την ίδια τη φύση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, την αποτελεσματικότητα με την οποία μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μέχρι σήμερα, καθώς και την προσήλωση και αφοσίωση των ανθρώπων μας.»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις