Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Υποδομές: Η Άκτωρ ΑΤΕ νέα μειοδότρια στο έργο βελτίωσης της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου

Υποδομές: Η Άκτωρ ΑΤΕ νέα μειοδότρια στο έργο βελτίωσης της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου
Intime

Ανατροπή στο διαγωνισμό που αφορά τη βελτίωση της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας, με πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα κάθε χρόνο. Μετά από απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποκλείστηκαν τόσο, η αρχική μειοδότρια του διαγωνισμού Οδός ΑΤΕ που προσέφερε έκπτωση 53,65%, όσο και η δεύτερη Τεκάλ, με ποσοστό έκπτωσης 48,31% και μειοδότρια αναδείχθηκε η Άκτωρ ΑΤΕ, η οποία θα αναλάβει το έργο με έκπτωση 47,59%. Ο λόγος αποκλεισμού των δύο πρώτων εταιρειών, ήταν επειδή οι διευκρινίσεις σχετικά με την προσφερόμενη έκπτωση δεν έγιναν δεκτές.

Συνολικά στο διαγωνισμό είχαν υποβληθεί 11 προσφορές, καθώς εκτός από τις εταιρείες Οδός ΑΤΕ, Τεκάλ και Άκτωρ, το ενδιαφέρον τους για το έργο είχαν εκδηλώσει οι εταιρείες: Θέμελη, Τέρνα, Κ/Ξ Δόξα- ΑΕΤΕΘ, Ιντερκάτ, Εργοδυναμική Πατρών, Εκτέρ, Ιντρακάτ και Άβαξ, οι οποίες όμως προσέφεραν μικρότερα ποσοστά εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη πριν από 6 μήνες, με το κόστος να αποτιμάται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στα 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο, γι’ αυτό και το έργο στοχεύει στη γεωμετρική μείωση των τροχαίων και την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς και τους επιβάτες. Η διάρκεια των έργων έχει εκτιμηθεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, γι’ αυτό στόχος είναι η θωράκιση του δρόμου να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων – που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κλάδεμα φυτών, οδοσημάνσεις, φωτεινούς σηματοδότες, διόρθωση ολισθηρότητας κ.λπ- θα δώσει το εναρκτήριο σήμα για την επίσπευση εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τον Πύργο με την Αθήνα σε χρόνο μικρότερο από 3 ώρες.

Να σημειωθεί, ότι ο υφιστάμενος οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος, από το τέλος της παράκαμψης Πατρών μέχρι την αρχή της παράκαμψης Πύργου (πριν από το αστικό τμήμα Πύργου), έχει μήκος περί τα 80 χλμ. Το αρχικό τμήμα μήκους 12,80 χλμ. είναι κοινό με τον μελλοντικό αυτοκινητόδρομο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι το αστικοποιημένο τμήμα του Πύργου, με τις διαμορφωμένες παράπλευρες οδούς, έχει μήκος 66,70 χλμ..

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις