Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

O Αντώνης Κανάκης μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr: Στο Ράδιο Αρβύλα δεν έχουμε εμμονές ή προτιμήσεις!

O Αντώνης Κανάκης μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr: Στο Ράδιο Αρβύλα δεν έχουμε εμμονές ή προτιμήσεις!

Ο Αντώνης Κανάκης αποκαλύπτεται λίγο πριν από την… 16η πρεμιέρα των Ράδιο Αρβύλα.

Οι εξωγήινοι, όπως εμφανίζονται στο τρέιλερ για τη φετινή σεζόν ο Αντώνης Κανάκης και οι… συνοδοιπόροι του, είναι έτοιμοι να πατήσουν το τηλεοπτικό τοπίο. Βέβαια, για να είμαστε ή για να είναι πιο σωστοί, μάλλον είναι… εξωτηλεγήινοι, αφού τα χρόνια της τηλεοπτικής της παρουσίας η σατιρική εκπομπή είναι… από άλλο πλανήτη, ή… για άλλη τηλεόραση! Δεν είναι τυχαίο όμως, που «αυτή την τηλεόραση», αυτή τη «ματιά» τους, την έχει αγκαλιάσει μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η Ράδιο Αρβύλα έχει καταφέρει να κάνει αρκετούς να γίνουν ξανά τηλεθεατές, αφού την ώρα μετάδοσης της εκπομπής έχει αυξηθεί το «κοινό» που συντονίζεται στους τηλεοπτικούς δέκτες, στην «κλασική τηλεόραση».

Από τη Δευτέρα λοιπόν, 17 Οκτωβρίου η «Ράδιο Αρβύλα» θα είναι ξανά στον ΑΝΤ1. Αν και η έναρξη της σατιρικής εκπομπής γινόταν τον Νοέμβριο, τη φετινή σεζόν η θεσσαλονικιώτικη παρέα θα ξεκινήσει να ρίχνει τα σατιρικά της βέλη αρκετά νωρίτερα. Αυτή η αλλαγή στον «κλασικό» προγραμματισμό της εκπομπής στάθηκε αφορμή για το ξεκίνημα της συζήτησης με τον δημιουργό της, τον Αντώνη Κανάκη, που λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της Ράδιο Αρβύλα, μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr.

Νοέμβριο σας περιμέναμε, Οκτώβριο τελικά η Ράδιο Αρβύλα. Πώς και αυτή η αλλαγή;

Δεν θέλαμε να καθυστερήσουμε και να βγούμε με το νέο χρόνο λόγω μουντιάλ, οπότε πήραμε την πρωτοβουλία να βγούμε νωρίτερα, ώστε να μη χαθεί το πρώτο μισό της σεζόν και να προσπεράσουμε τα θέματα προγραμματισμού που προκαλεί το παγκόσμιο κύπελλο.

Ναι, αλλά τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχει τους αγώνες του Μουντιάλ. Τι θα κάνει τότε η «Ράδιο Αρβύλα»;

Θα βλέπουμε μουντιάλ.

Μπαίνετε δηλαδή τη Δευτέρα και μόλις ξεκινήσει το μουντιάλ σταματάτε για να επιστρέψετε από την καινούργια χρονιά. Αλήθεια, θεωρείτε ότι είναι «προνόμιό» σας να διανύετε μικρό… μικρότερο χρονικό διάστημα τη σεζόν;

Το μικρότερο χρονικό διάστημα έχει να κάνει μόνο με τον τηλεοπτικό αέρα. Οι άνθρωποι και ο μηχανισμός δημιουργίας και παραγωγής της εκπομπής, δουλεύουμε από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου ασταμάτητα.

Οι σατιρικές εκπομπές, είναι μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες εκπομπών. Εμείς δεν μετράμε μήνες, μετράμε επεισόδια που δημιουργούμε και παράγουμε. Για παράδειγμα, το Ράδιο Αρβύλα στην εβδομαδιαία του μετάδοση, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 επεισόδια και ας έβγαινε όλη τη σεζόν. Τώρα, με την καθημερινή συχνότητα κάνουμε περίπου 75 επεισόδια Ράδιο Αρβύλα και αυτό είναι άθλος σε δημιουργικό επίπεδο.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο τελικά η «Ράδιο Αρβύλα» είναι αναμφισβήτητα η μακροβιότερη και ίσως και φέτος, η μοναδική σατιρική εκπομπή. Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τη σάτιρα στην περίοδο του «πολίτικαλ κορέκτ» που διανύουμε;

Το «πολίτικαλ κορέκτ» εφαρμόζεται στις ημέρες μας με δύο τρόπους, τον ουσιαστικό και εύστοχο και τον υποκριτικό και υπερβολικό, ο οποίος δυστυχώς αδικεί τον ουσιαστικό. Επειδή ως άνθρωποι, είμαστε ταυτισμένοι με το ουσιαστικό «πολίτικαλ κορέκτ», δεν μας είναι καθόλου δύσκολο.

Πόσο δύσκολο είναι η σάτιρα να μην γίνεται… εμμονική με πρόσωπα και καταστάσεις;

Ίσως και να είναι δύσκολο σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητο.

Θεωρείς ότι η Ράδιο Αρβύλα κρατά τις ισορροπίες;

Θεωρώ ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν έχει εμμονές και προτιμήσεις. Βασικοί μας στόχοι είναι η εκάστοτε εξουσία και τα ΜΜΕ. Οι άνθρωποι της εκπομπής είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Τι να περιμένουμε λοιπόν φέτος από τη Ράδιο Αρβύλα;

Είναι η 16η σεζόν (το λέω και τρομάζω), οπότε ξέρετε πολύ καλά τί εστί Ράδιο Αρβύλα. Αυτό που προσωπικά προσπαθώ συνεχώς, είναι η εκπομπή να γίνεται καλύτερη κάθε χρόνο.

Και τι να περιμένουμε από το Βινύλιο; Τι αφιερώματα… ή τι άλλο ετοιμάζεις… και πότε θα κάνει πρεμιέρα;

Το Βινύλιο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα διατηρήσει σίγουρα αυτήν, την όμορφη θεωρώ, νοσταλγική χροιά μαζί με κάποια θέματα συζήτησης που μπορεί να προστεθούν αυτή τη χρονιά.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Αντώνης Κανάκης μιλώντας αποκλειστικά για το newsit.gr λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής του για τη φετινή σεζόν.

Γιατί από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, με τον Γιάννη Σερβετά και τον Χρήστο Κιούση θα περιμένουν τους τηλεθεατές στον ΑΝΤ1 για να αποδείξουν πως τον τελευταίο λόγο… τον έχει πάντα η σάτιρα… και γελά καλύτερα, όποιος περνά με αυτούς την ώρα τους..!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις