Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αετοί και Λύκοι: Η νέα σειρά για τους θρυλικούς λήσταρχους

Αετοί και Λύκοι: Η νέα σειρά για τους θρυλικούς λήσταρχους

Μία αληθινή ιστορία με τους πρωταγωνιστές της να έχουν γίνει «θρύλος» για τις παράνομες πράξεις τους. Ωστόσο οι Ρετζαίοι, τα αδέρφια ο Γιάννης και ο Θύμιος, με όσα έκαναν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν «προϊόν μυθοπλασίας», αφού από ξακουστοί και φοβεροί λήσταρχοι προσελήφθηκαν στη χωροφυλακή.

Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι «είχαν μπει στον ίσιο δρόμο» οι Ρετζαίοι οργάνωσαν την πρώτη ληστεία χρηματαποστολής στη χώρα μας. Δικαιολογημένα λοιπόν η ιστορία τους ετοιμάζεται να γίνει τηλεοπτική σειρά και μάλιστα διεθνής συμπαραγωγή, με σκοπό να ταξιδέψει και εκτός των συνόρων μας.

Για την ιστορία λοιπόν να πούμε ότι ο Γιάννης και ο Θύμιος Ρετζαίος έδρασαν την εποχή του μεσοπολέμου (1920 – 1930) και με κίνητρο την εκδίκηση και την επιβίωση διέπραξαν ληστείες, αρπαγές και φόνους, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι τους όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν αμούστακα παιδιά αποφάσισαν να εκδικηθούν τον άγριο θάνατο του πατέρα τους με αποτέλεσμα στη συνέχεια να καταφύγουν στα βουνά και να στραφούν στην παρανομία. Για κάποιους λαϊκοί ήρωες αφού έδιναν πολλά χρήματα σε φτωχές οικογένειες, αλλά για άλλους αδίστακτοι κακοποιοί οι Ρετζαίοι έγιναν οι «αετοί της Ηπείρου», ξακουστοί λήσταρχοι της εποχής, όπως ο Νταβέλης στην Αττική και ο Γιαγκούλας στη Θεσσαλία.

Έχοντας γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής, το 1925, θα «εκμεταλλευθούν» το προεδρικό διάταγμα του στρατηγού Πάγκαλου (με το οποίο έπαιρναν αμνηστία όσοι συλλαμβάνανε -ζωντανούς ή νεκρούς- καταζητούμενους) και θα προδώσουν τους συντρόφους τους. Έτσι κέρδισαν μία θέση… στη χωροφυλακή, αλλά όπως αποδείχτηκε για να συνεχίσουν τις παρανομίες τους πιο… οργανωμένα και εκ των έσω, αφού τον Ιούνιο του 1926 πραγματοποιούν στην Πέτρα Φιλιππιάδας την πρώτη ληστεία χρηματαποστολής τράπεζας στην Ελλάδα με λεία 15 εκατομμύρια δραχμές.

Όταν οι αρχές ανακάλυψαν ότι οι Ρετζαίοι κρύβονταν πίσω από αυτή τα αδέρφια το σκάνε στο εξωτερικό όπου συλλαμβάνονται το 1928 στη Βουλγαρία. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη δίκη τους κάηκε το δικαστικό μέγαρο των Ιωαννίνων, όπου φυλάσσονταν στοιχεία της ληστείας, γεγονός που φούντωσε τις φήμες πως συνεργοί των «αετών της Ηπείρου» ήταν ισχυρά πρόσωπα της εποχής.

Όπως καταλαβαίνετε από τη σύντομη αναφορά στην πολυτάραχη ζωή και δράση τους δικαιολογημένα η ιστορία των Ρετζαίων θα μπορούσε να γίνει ταινία, ή μίνι σειρά… όπως θα γίνει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου η εταιρεία παραγωγής ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. («Έρωτας φυγάς», αλλά και πολλές ακόμα τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες) ετοιμάζει για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν τη μίνι σειρά «Αετοί και Λύκοι», σε σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, που θα βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Βαγγέλη Κούτα για τη ζωή και τη δράση των Ρετζαίων. Πρόκειται μάλιστα για διεθνή συμπαραγωγή με σκοπό να πουληθεί και στο εξωτερικό, αφού η δράση των ηρώων της είχε ξεπεράσει και τα σύνορα της χώρας μας.

Ο έρωτας, η βία, το έγκλημα, η προδοσία, η περιπέτεια, η φιλοδοξία, η εκδίκηση τα τραγούδια τους και, πάνω απ´ όλα, η πίστη για μια καλύτερη ζωή είναι στοιχεία που οδηγούν το συναρπαστικό και σύντομο βίο τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ δικαιολογημένα εκτιμάται ότι δεν θα είναι οι μοναδικοί που θα θελήσουν την επόμενη σεζόν οι Αετοί και Λύκοι να είναι στη δική τους συχνότητα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις