Μελάς Βlog

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι – 95 χρόνια από τη γέννησή του

Σαν σήμερα, στην Ξάνθη, γεννήθηκε ο Μάνος (Εμμανουήλ) Χατζηδάκις που με το ταλέντο του θα αναδειχθεί κορυφαίος συνθέτης, ποιητής, μαέστρος και πιανίστας, ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά και διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του για το σπουδαίο έργο του και στα ερτζιανά.

Ανήμερα λοιπόν των γενεθλίων του και με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου 1925), το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 θα μεταδώσει ένα πολύπτυχο αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ “το Δεύτερο Πρόγραμμα, τιμώντας τον άνθρωπο που τόλμησε μουσικά και ραδιοφωνικά ανοίγοντας νέους δρόμους, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκπομπές-στάσεις στη ζωή, στις σκέψεις και κυρίως στις δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Ελένη Γιαννοπούλου στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα», στις 10 το πρωί, παρουσιάζει ανέκδοτες ηχογραφήσεις νέων καλλιτεχνών με αναφορά στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μιχάλης Γελασάκης συζητεί με τον Μίλτο Λογιάδη, πιάνοντας το νήμα της ιστορίας από το 1992, χρονιά επιστροφής του στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και αργότερα να αναλάβει τη διεύθυνσή της.

Ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή «Ροκ συναναστροφές», στις 4 το απόγευμα, αναφέρεται στον… «ροκ» Μάνο Χατζιδάκι, καθώς ερεύνησε και παρουσιάζει μια μουσική -και όχι μόνο- αλληλουχία, από έργα και ημέρες του «παγκόσμιου Έλληνα», που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την επιρροή που άσκησε στον ευρύτερο ροκ χώρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, στις 7 το απόγευμα, ο Σιδερής Πρίντεζης μάς ανοίγει την πόρτα στον «Κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι» σε μία ειδική αφιερωματική εκπομπή.”

Σήμερα λοιπόν, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, θα αφιερώσει μεγάλο μέρος του προγράμματός του στον κορυφαίο Μάνο Χατζηδάκι που μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά οι δημιουργίες του θα παραμείνουν αιώνια για να θυμίζουν το σπουδαίο έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Σαββατοκύριακο αλλά από τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι και πάλι καθημερινά, από τις ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων παραγωγής νέων θεατρικών παραστάσεων που είχε απευθύνει με πρόσκληση η ΕΡΤ. Επιθυμία της διοίκησης ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ: αναβαθμίζει την εικόνα της σε HD και αλλάζει «γήπεδο» για τις αθλητικές διοργανώσεις

ΕΡΤ: αναβαθμίζει την εικόνα της σε HD και αλλάζει «γήπεδο» για τις αθλητικές διοργανώσεις

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμπει πλέον το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα «μετακομίζει» το ΕΡΤSports στη διαδικτυακή της πλατφόρμα με τις αθλητικές διοργανώσεις να ... Διαβάστε περισσότερα