Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Άγριες Μέλισσες: Η αλήθεια με αριθμούς για τη σειρά που πέταξε ψηλά

Άγριες Μέλισσες: Η αλήθεια με αριθμούς για τη σειρά που πέταξε ψηλά

Μία δύσκολη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της με τα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών να ετοιμάζονται για την επόμενη. Η επένδυση του ΑΝΤ1 στη μυθοπλασία και ιδιαίτερα με τις Άγριες Μέλισσες, έφερε πρωτιά στο δυναμικό κοινό για τον σταθμό στη ζώνη προβολής της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, για το διάστημα 14.09.2020 έως και 03.06.2021, η σειρά σημείωσε 29,7% μέσο όρο, υπερισχύοντας του ανταγωνισμού κατά 10,1 μονάδες.

Υψηλά ποσοστά όμως και στο γενικό σύνολο για τις Άγριες Μέλισσες, αφού για το ίδιο χρονικό διάστημα η σειρά σημείωσε 31,8% μέσο όρο, ενώ αξίζει να αναφέρω ότι στη Θεσσαλία, όπου εξελίσσεται η ιστορία της Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη, κατέγραψε 42,5% μέσο όρο σεζόν. 

Θέλετε κι άλλους αριθμούς;

-Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου των Άγριων Μελισσών που προβλήθηκε χθες κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης, από την πρώτη ημέρα προβολής τους, με 40,4%, στο δυναμικό κοινό 18-54 και 28,6 μονάδες διαφορά από τον ανταγωνισμό.

-Στις γυναίκες, η τηλεθέαση χτύπησε κόκκινο, αγγίζοντας σε επιμέρους κοινό ποσοστό 66,2% (Γ18-24), ενώ και στους άνδρες η δυναμική της σειράς ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας το 37,2% (Α25-44).

-Το χθεσινό επεισόδιο το παρακολούθησαν σχεδόν 2.000.000 τηλεθεατές, στο σύνολο του κοινού.

-Τη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 παρακολουθούσαν σταθερά, στο σύνολο του κοινού κατά μέσο όρο, 1.626.602 τηλεθεατές.

-Η σειρά είχε μια ιδιαίτερη δυναμική στις γυναίκες, όπου σε επιμέρους κοινό σημείωσε συνολικό μερίδιο 39,9%, ενώ και στους άνδρες τα ποσοστά της κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα και άγγιξαν μέχρι και το 28,1%.

Εκτός όμως από τους αριθμούς τηλεθέασης της Nielsen που αποδεικνύουν πως η σειρά πέταξε ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης, υπάρχουν αριθμοί και για αυτούς που δημιούργησαν την επιτυχία, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη της εγχώριας μυθοπλασίας  κι οι οποίοι είναι:

-Ένα σενάριο που προκάλεσε έντονα συναισθήματα με τη δυνατή πλοκή του.

-151 επεισόδια που καθήλωσαν με τις καταιγιστικές εξελίξεις τους.

-200 ηθοποιοί πρώτης γραμμής που απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές με τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους.

-70 διακεκριμένοι συντελεστές πίσω από τις κάμερες που έδωσαν στη μικρή οθόνη τη ματιά, την αισθητική και την ατμόσφαιρα του κινηματογράφου.

Ενδεικτικά αναφέρω τους:

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία σειράς: Λευτέρης Χαρίτος  

Σκηνοθέτες: Σπύρος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Πατρώνης

Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη,  Πέτρος Καλκόβαλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Βαγγέλης Κατριτζιδάκης, Δημήτρης Θεοδωρίδης

Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς

Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη

Μοντάζ: Λύδια Αντώνοβα

Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions

Πρωταγωνίστησαν: Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Δανάη Μιχαλάκη, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Σουξές, Γιώργος Γάλλος, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός, Χρήστος Πλαΐνης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιάννης Κουκουράκης, Μαρία Πετεβή, Αλίκη Αλεξανδράκη, Νίκος Ψαρράς, Αμαλία Καβάλη, Κωστής Σαββιδάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Ελένη Καρακάση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρία Αντουλινάκη, Δανάη Λουκάκη.
Στον ρόλο της Ανέτ Ρουσσώ η Κάτια Δανδουλάκη

Στον Β’ κύκλο της σειράς μπήκαν  δυνατά και οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ναταλία Τσαλίκη, Χάρης Σώζος, Γιάννης Νταλιάνης, Στέλλα Γκίκα, Δημήτρης Μαζιώτης, Συμεών Τσακίρης, Εύα Σιμάτου, Γιάννης Βασιλώττος, κ.α

Και μην ξεχνάτε: το Διαφάνι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες των σπιτιών του και οι ήρωές του θα ξετυλίξουν το νήμα της ζωής και του μύθου τους την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος των Άγριων Μελισσών αναμένεται πως θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων καθώς θα εξελίσσεται την περίοδο της δικτατορίας και με αυτόν θα ολοκληρωθεί η πετυχημένη σειρά…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις