Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ανακοίνωση ΕΣΡ: έρευνα για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ανακοίνωση ΕΣΡ: έρευνα για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδονται από Μέσα σχετικά με το εμβόλιο για τον Sars-CoV-2.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πράττει μάλιστα τις απαραίτητες διαδικασίες έρευνας μετά από καταγγελία πολίτη για ραδιοφωνική εκπομπή, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της έχει κατά λέξιν ως εξής: «Ειπώθηκαν εξωφρενικά ψεύδη σχετικά με τη φύση του εμβολίου για τον Sars-CoV-2. Αποτέλεσμα του αποσπάσματος της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν να επηρεαστεί συγγενικό μου πρόσωπο με βάση ψευδείς πληροφορίες, στις οποίες κατ’ απαράδεκτο τρόπο δόθηκε βήμα μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό. Το συγγενικό μου πρόσωπο ανήκει στις ευπαθείς ομάδες υποκείμενα νοσήματα και τέτοιες πρακτικές από δημόσιους ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι το λιγότερο ανεύθυνες και ανήθικες».

 

Έτσι η Ολομέλεια, στην οποία εισήχθη το ζήτημα με έγγραφο του Προέδρου, αφού άκουσε την εκπομπή, αποφάσισε να σχηματισθεί φάκελος και να κληθεί ο λειτουργών τον σταθμό φορέας σε ακρόαση, ενώ σχηματίσθηκε φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις