Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αυτή η νύχτα μένει: την ετοιμάζουν για σειρά στον ALPHA

Αυτή η νύχτα μένει: την ετοιμάζουν για σειρά στον ALPHA

Ένα βιβλίο που κέρδισε το αναγνωστικό κοινό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την ίδια επιτυχία και τώρα ετοιμάζεται για το τηλεοπτικό τοπίο, ελπίζοντας να έχει την ίδια θετική ανταπόκριση. Η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει» που βασίστηκε στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου είχε αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και βραβεία.

Η αλήθεια είναι ότι και πριν από λίγα χρόνια η διοίκηση ενός τηλεοπτικού σταθμού (ας μην πω περισσότερα!) είχε σκεφτεί ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα η μεταφορά της ιστορίας σε σειρά, αλλά τελικά παρέμεινε στο συρτάρι λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Η συνδρομή του ΕΚΟΜΕ όμως τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει σημαντικά στην άνθιση της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας και έτσι… Αυτή η νύχτα μένει… είναι πολύ κοντά στο να γίνει εκτός από βιβλίο και ταινία και σειρά από τον ALPHA.

Η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και μετά από κάποιες.. .αλλαγές που υπάρχουν στη συγγραφική ομάδα, φαίνεται ότι θα προσχωρήσει στην παραγωγή αφού το μόνο που απομένει είναι η οριστική έγκριση από τη διοίκηση του ALPHA που όπως φαίνεται… δεν θα αρνηθεί… για να προλάβει τους απέναντι.

Τι εννοώ; Όπως θα θυμάστε, στο επίκεντρο της ιστορίας στην ταινία «Αυτή η νύχτα μένει» είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι στα τέλη της περασμένης χιλιετίας, με την κοπέλα να θέλει κάνει καριέρα τραγουδίστριας και να φεύγει για να δουλέψει στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Κι ενώ αυτή προσπαθεί να επιβιώσει στις δυσκολίες και σε όσα συμβαίνουν, ο νεαρός άντρας μετανιώνει που την έχασε κι αρχίζει να την αναζητά…!

Όπως καταλαβαίνετε η ιστορία έχει έρωτα, δράμα και πολύ τραγούδι μίας εποχής που έγραψε πολύ… για τη νυχτερινή ζωή και το σκληρό ανταγωνισμό που υπήρχε σε αυτήν.

Και μιλώντας για ανταγωνισμό να εξηγήσω και το παραπάνω που ανέφερα, το «για να προλάβει τους απέναντι», αφού από πέρυσι είναι γνωστό ότι ο ΑΝΤ1 θα βγάλει τη σειρά «Ντέρτι» σε σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη με την ιστορία να εξελίσσεται τη δεκαετία του ’90 και πρωταγωνιστές της πρόσωπα από τη νυχτερινή ζωή με το καθένα να ζει το δικό του… ντέρτι.

Η σειρά μάλιστα ήταν να βγει φέτος αλλά με την επιτυχία των «Άγριων Μελισσών» ο ΑΝΤ1 ζήτησε από τους δημιουργούς να γράψουν και τρίτο κύκλο, αναβάλλοντας την καινούργια σειρά, το Ντέρτι, για του χρόνου. Έτσι ο ALPHA σκοπεύει… αν δεν αλλάξει κάτι… απέναντι από το Ντέρτι του ΑΝΤ1 να βγάλει τη Αυτή η νύχτα μένει. Βέβαια οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά το Πάσχα, αλλά εκτιμάται ότι ο ALPHA θα δώσει το πράσινο φως ελπίζοντας ότι τα… λουλουδικά της τηλεθέασης θα ράνουν τη δική τους σειρά!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις