Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ετοιμάζονται για τη Eurovision – Ποιες κατέθεσαν προτάσεις

Ετοιμάζονται για τη Eurovision – Ποιες κατέθεσαν προτάσεις

Στη Λισαβόνα, στις 8, 10 και 12 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της EUROVISION και η ΕΡΤ έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει και η χώρα μας.

Το ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι κερδοφόρα δραστηριότητα για την ΕΡΤ δεν χρειάζεται να το αναφέρω…!

Ή μάλλον όχι…! Χρειάζεται να αποσαφηνίσω ότι ο διαγωνισμός της Eurovision μπορεί να είναι κερδοφόρα δραστηριότητα για την ΕΡΤ και μάλιστα όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό βέβαια αν και εφόσον… πολλά πράγματα…!

Προς το παρόν πάντως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ακολουθούν τη… συνήθη διαδικασία και σκοπεύοντας να πραγματοποιηθεί «ελληνικός τελικός» ζήτησαν από τις δισκογραφικές εταιρείες να αποστείλουν έως σήμερα τις προτάσεις τους.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου έχουν εκδηλώσει έγγραφο ενδιαφέρον οι εξής (με αλφαβητική σειρά) δισκογραφικές εταιρείες:

-EEMUSIC PRODUCTION

-FEELGOOD RECORDS

-FINAL TOUCH

-HAVEN MUSIC ( 2 τραγούδια)

-KΑΘΡΕΦΤΗΣ

-MINOS EMI

-PANIK ENTERTAINMENT GROUP E.Π.Ε.

-POLYMUSIC

-RECORDS ON TOP

-SATELLITE RECORDS

-SPICY

-SPIDER MUSIC  (2 τραγούδια)

-VINILIO MUSIC (2 τραγούδια)

Για ευνόητους λόγους και για αποφυγή… παρεξηγήσεων η ΕΡΤ ζήτησε οι φάκελοι να είναι σφραγισμένοι με σκοπό να ανοίξουν και να εξεταστούν από την αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή αξιολόγησης όταν αυτή συσταθεί.

Βέβαια έχουν διαρρεύσει ορισμένα ονόματα όπως οι «Stereo Soul», οι «Duo Fina», η Αρετή Κετιμέ, οι «Χοροσταλίτες», η Κυριακή Δερέμπεη και ορισμένοι ακόμα πως είναι ανάμεσα στις προτάσεις, ενώ όμως κάποιες δισκογραφικές εταιρείες προτιμούν να κρατήσουν… κλειστά τα χαρτιά τους.

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω για τη «συνήθη διαδικασία» που ανέφερα ότι αν οι φάκελοι ανοιχτούν και η επιτροπή αξιολόγησης κρίνει ότι κανένα από τα υποψήφια τραγούδια δεν πληροί το… επίπεδο ποιότητας μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση άλλου καλλιτέχνη που δεν είναι ανάμεσα στις προτάσεις. Με τις έως τώρα πάντως προθέσεις –και με τις συνήθεις διαδικασίες- η ΕΡΤ σκοπεύει να προχωρήσει σε «ελληνικό τελικό» στον οποίο θα συμμετέχουν όσοι από αυτούς που έχουν καταθέσει προτάσεις κριθούν από την επιτροπή ότι πληρούν την απαιτούμενη ποιότητα…!

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι ο όρος της EBU είναι ότι κανένα από τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στη «Eurovision 2018» δεν πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί πριν από τον Σεπτέμβριο του 2017. Ωστόσο η ΕΡΤ έχει διευκρινίσει –και προειδοποιήσει- πως αν διαρρεύσει κάποιο από τα τραγούδια τότε αυτόματα θα αποκλειστεί και ως πρόταση, θέλοντας έτσι να διασφαλίσουν στην Αγία Παρασκευή πως δεν θα δημοσιοποιηθεί κάποιο από τα τραγούδια πριν τις δικές τους αποφάσεις και ανακοινώσεις…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις