Κυριακή, 3 Μαρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Φιλάω σταυρό»: Το νέο τραγούδι στον «Σασμό»

«Φιλάω σταυρό»: Το νέο τραγούδι στον «Σασμό»

Με ένα ακόμα τραγούδι «ντύνεται» η σειρά του ALPHA «Σασμός» που συνεχίζει να κερδίζει μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού.

Εάν οι άνθρωποι ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων, για τον Ευθύμη Φαρμάκη αυτή η «θέση» ήταν η Ρέα, η γυναίκα της ζωής του. Το τραγούδι «Φιλάω σταυρό» σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή αναφέρεται στην ιστορία του Ευθύμη Φαρμάκη και της συζύγου του, Ρέας και μιλάει για την αγάπη πέρα από το θάνατο.

Το «Φιλάω Σταυρό» συνοδεύει μία πολύ δυνατή και συναισθηματική στιγμή στον «Σασμό», δείχνοντας πως ο θάνατος είναι άχρονος και ο έρωτας μπορεί να γίνει τρόπος για να τον προσεγγίσουμε.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι ακούγεται τη στιγμή που ο τηλεοπτικός Ευθύμης Φαρμάκης, ο οποίος είναι ποντιακής καταγωγής, «συναντιέται» μέσω ενός ονείρου με την νεκρή Κρητικοπούλα αγαπημένη του, Ρέα και «ζωντανεύει» ο έρωτάς τους.

Ο Ευθύμης Φαρμάκης έχασε τη Ρέα από πυρά αστυνομικών σε μια συμπλοκή, κατά την οποία κυνηγούσαν τον ίδιο. Δεν το ξεπέρασε ποτέ αυτό. Ζει με την ανάμνηση της Ρέας και με μοναδικό σκοπό να εκδικηθεί τον υπαίτιο για το χαμό της.

Το τραγούδι εκφράζει την αλήθεια του: «Πάλεψα να μην σε χάσω, να μην μου φύγεις πριν σ’ αγκαλιάσω. Φιλάω σταυρό θα σ’αγαπώ όσο ο ήλιος βγαίνει κι όσο στα χείλη με φιλάς, ο πόνος ξεμακραίνει». Συγχώρεση μοιάζει να ζητά ο ήρωας, γιατί ζει μετά το θάνατο της αγαπημένης του. «Για ποια πατρίδα μου μιλάς/, άλλοι την έχουν πάρει, την ρίζα μου όμως δεν ξεχνώ, το αίμα στο χορτάρι».

Το ιδιαίτερο αυτό τραγούδι μας ταξιδεύει μουσικά από τον Πόντο έως την Κρήτη, σε μια μουσική συνομιλία όπου η λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη, με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα, συμπληρώνει τις φωνές των Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη και Δημήτρη Μπάση.

Με το «Φιλάω σταυρό» συνεχίζεται ο φετινός κύκλος τραγουδιών της τηλεοπτικής σειράς Σασμός του ALPHA. Προηγήθηκαν τα «Χαμένη Ζωή» με ερμηνευτή τον Χρήστο Θηβαίο, «Το Δωμάτιο Βρίζω» με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, «Πύρινες Καρδιές» με τον Δημήτρη Μπάση, «Τα θαύματα» με ερμηνεύτρια τη Μελίνα Ασλανίδου, «Θνητοί θεοί» με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα και «Κερί αναμμένο» με τη χαρακτηριστική, ιδιαίτερη κι αγαπημένη χροιά του Βασίλη Σκουλά, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό και ραδιοφωνικά.

Δείτε το trailer εδώ:

Δείτε το lyric video εδώ:

Το νέο τραγούδι θα ακουστεί στο επεισόδιο 128 του «Σασμού» το οποίο θα προβληθεί απόψε, Δευτέρα 08/05, στις 21:00 από τον ALPHA.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις