Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Γενοκτονία Ποντίων: Δεν ξεχνούμε! – Αφιέρωμα του ΟΡΕΝ

Γενοκτονία Ποντίων: Δεν ξεχνούμε! – Αφιέρωμα του ΟΡΕΝ

Μια εκπομπή αφιερωμένη στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας, ένας φόρος τιμής στους  Έλληνες του Πόντου για να μείνει η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματός του για τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το OPEN προβάλει σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, την εκπομπή «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», με παρουσιαστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη.

Στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαντικές προσωπικότητες της χώρας που θα ρίξουν φως σ’ αυτή την τραγωδία. Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες που θα εξηγήσουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και απόγονοι των θυμάτων που εξιστορούν τις μνήμες των προγόνων τους οι οποίοι υπέφεραν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και τελικά έχασαν την ζωή τους. Από Αθήνα  και Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν καλεσμένοι απ’ όλους τους τομείς που θα συνδράμουν στην ιστορική καταγραφή της Γενοκτονίας.

Επίσης, η εκπομπή θα ασχοληθεί με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, αλλά και τη σημασία των χορών και της μουσικής, ενώ θα δούμε κειμήλια με ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία από τη πατρίδα του Πόντου.

Ανήμερα της μαύρης επετείου το ΟΡΕΝ μας ταξιδεύει στην Ιστορία μας, για να μην ξεχάσει ποτέ κανείς τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις