Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος στους τηλεοπτικούς σταθμούς – Το ΕΣΡ και τα «αγκάθια»

Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος στους τηλεοπτικούς σταθμούς – Το ΕΣΡ και τα «αγκάθια»

Σιωπή ιχθύος ή κατά άλλους… ένοχη σιωπή καθώς λέγεται ότι στο παρασκήνιο γίνονται συναντήσεις με απώτερο σκοπό τις… αλλαγές και ελαφρύνσεις.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το νόμο η αρμόδια αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όφειλε μετά το πέρας εξαμήνου της αδειοδότησης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου να διενεργήσει έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους, τόσο για τεχνική υποδομή, όσο και για αριθμό εργαζομένων αλλά και για το περιεχόμενο προγράμματος. Ιδιαίτερα το τελευταίο φαίνεται ότι είναι το μεγάλο «αγκάθι» και ο λόγος της πολύχρονης καθυστέρησης με κάποιους να υποστηρίζουν πως ετοιμάζεται αλλαγή στους όρους ώστε να πέσουν στα μαλακά και να αποφευχθούν κυρώσεις που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ακόμα και ακύρωση της αδειοδότησης.

Ένας από τους όρους λοιπόν είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα που οφείλει να έχει κάθε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός στο πρόγραμμά του. Στελέχη τηλεοπτικών σταθμών έχουν άτυπα ρωτήσει το ΕΣΡ αν στην απαιτούμενη χρονική διάρκεια που απαιτείται για εκπομπές Πολιτισμού, υπολογίζονται καλεσμένοι σε εκπομπές που μιλούν για θέατρο, βιβλίο, κινηματογράφο και άλλες Τέχνες, αλλά χωρίς να λάβουν έστω μία παρόμοια… άτυπη απάντηση. Αυτό λοιπόν σύμφωνα με κάποιες «πηγές» προσπαθούν να… μαγειρέψουν στο Συμβούλιο ώστε να μην αναγκαστούν να τα… σπάσουν με τηλεοπτικούς σταθμούς που η σχέση τους με τον Πολιτισμό και αντίστοιχα θέματα είναι πολύ… μακρινή.

Οι ίδιες… καχύποπτες «πηγές» υποστηρίζουν μάλιστα πως από την άλλη κάποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς βρίσκονται στο… μικροσκόπιο για περιεχόμενο του προγράμματός τους ενώ –το ξαναλέω!- ο απαιτούμενος σύμφωνα με τη νομοθεσία έλεγχος από το ΕΣΡ αναβάλλεται μήνα με το μήνα!

Ωστόσο κάποιες άλλες «πηγές» υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος συνεχίζει να αναβάλλεται λόγω των συνθηκών από την πανδημία του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι… προχωρά. Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι «σιωπή ιχθύος» κρατά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε σχέση με τους δημοσιογράφους έχοντας αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία κόψει την ενημέρωση, ως οφείλει, ενισχύοντας όσους λένε ότι τελικά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η σιωπή να είναι… ύποπτη…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις