Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Δέσποινα Βανδή ξεκινά τo “My Greece”

Η Δέσποινα Βανδή ξεκινά τo “My Greece”

Καινούργια επεισόδια… καινούργια ταξίδια… καινούργιες γεύσεις… αλλά όλα… και άλλα τόσα… από έναν προορισμό: την Ελλάδα.

Τις ομορφιές, γνωστές αλλά και όχι τόσο, της χώρας μας θα συνεχίσει να αναδεικνύει η Δέσποινα Βανδή στον καινούργιο κύκλο εκπομπών της, «My Greece», που θα κάνει πρεμιέρα στο OPEN.

Άλλωστε όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου από το σταθμό: “Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας.

Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός”.

Η πρεμιέρα της εκπομπής έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, με τη Δέσποινα να μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Σκύρο αποκαλύπτοντας πολλά από τα μυστικά του πανέμορφου νησιού που ενώνει τις Σποράδες με τις Κυκλάδες.

Η βόλτα στο νησί ξεκινά με τον πιο γλυκό τρόπο από την Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης με θέα το Αιγαίο, στη σκιά του αγάλματος του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρούκ, απολαμβάνοντας τοπικές λαδόπιτες και μέλι. Στη συνέχεια η Δέσποινα ανηφορίζει στο περίφημο Κάστρο της Χώρας – ανάκτορο του βασιλιά Λυκομήδη- με θέα που κόβει την ανάσα.

Ο δρόμος προς το Κάστρο περνά μέσα από την αυλή του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο από τον Άγιο Αθανάσιο με την βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Ο Γέροντας Γερόντιος, ο ηγούμενος και μοναδικός μοναχός της Μονής τα τελευταία 27 χρόνια, υποδέχεται τη Δέσποινα και ξετυλίγει τη συναρπαστική ιστορία της μονής. Στη συνέχεια θα μάθουμε για τα ονομαστά Σκυριανά ξυλόγλυπτα και θα επισκεφτούμε το λαογραφικό και εθνολογικό μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς.

Οι ντόπιοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στη Δέσποινα, που μαθαίνει πώς θερίζουν κι αλωνίζουν την περίφημη τοπική φάβα, ενώ ο Βαγγέλης Δρίσκας θα δώσει οδηγίες για να ετοιμάσουμε μια γευστικότατη τοπική συνταγή, τους αγαλιποκεφτέδες.

Και βέβαια το ταξίδι στη Σκύρο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μια θαλασσινή βόλτα ως το νησί – κρυψώνα των πειρατών το Σαρακήνικο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Καπετανίδης και την αρχισυνταξία της εκπομπής η Αγγελική Ρίζου, ενώ η παραγωγή είναι της Barking Well Media.

Από την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν και κάθε Κυριακή, στις 8 το βράδυ, η Δέσποινα Βανδή μας καλεί μέσα από τη συχνότητα του OPEN να την ακολουθήσουμε στη «My Greece» για να εξερευνήσουμε μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις