Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Μαρία Πρωτόπαπα: συνεργασία έκπληξη!

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Μαρία Πρωτόπαπα: συνεργασία έκπληξη!

Πρόκειται για μία συνεργασία που σίγουρα θα απολαύσουμε. Και σίγουρα είναι μία συνεργασία έκπληξη αλλά και μία εκπληκτική συνεργασία.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα θα ενώσουν τα τεράστια ταλέντα τους και μάλιστα για ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή… ή πιο συγκεκριμένα, από την παραγωγή. Μετά λοιπόν από τις δύο σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες, την «Ευτυχία» και τη «Σμύρνη μου αγαπημένη» η Tanweer αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και το «κοινωνικόν μυθιστόρημα», όπως αναφερόταν στον υπότιτλο, του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στο επίκεντρο της ιστορίας μία ηλικιωμένη χήρα που έχοντας βιώσει το πόσο σκληρό και δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα υπηρετώντας ως κόρη αλλά και σύζυγος το περιβάλλον της στην ανδροκρατούμενη πατριαρχική κοινωνία, παίρνει την απόφαση να «λυτρώνει» τα μικρά κορίτσια σκοτώνοντάς τα! Αυτή η ιστορία με τα πολλά και ακόμα επίκαιρα μηνύματα θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε σενάριο Κατερίνας Μπέη και καλλιτεχνική επιμέλεια  της Εύας Νάθενα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους λοιπόν, της μάνας «Φόνισσας» και της κόρης της, θα απολαύσουμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μαρία Πρωτόπαππα, μία συνεργασία που ελπίζουμε να απολαύσουμε και τηλεοπτικά…!

Βέβαια εκτός από τις Καραμπέτη και Πρωτόπαππα στην κινηματογραφική ταινία θα δούμε και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς, όπως τους Πηνελόπη Τσιλίκα, Έλενα Τοπαλίδου, Μαρία Σκουλά, Μάνια Παπαδημητρίου, Χρήστο Στέργιογλου, Γεωργιάννα Νταλάρα, και Γιάννη Τσορτέκη.

Τα γυρίσματα της «Φόνισσας» σε παραγωγή της Tanweer είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Νοέμβριο σε χωριό της Μάνης που έχει την άγρια, επιβλητική και μυστηριώδη εικόνα που χρειάζεται στα φυσικά γυρίσματα, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο και δικαιολογημένα αναμένουμε μία σπουδαία κινηματογραφική ταινία…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις