Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κι όμως, υπάρχει εκπομπή για το βιβλίο

Κι όμως, υπάρχει εκπομπή για το βιβλίο

Στο τηλεοπτικό τοπίο που έχει γεμίσει με ριάλιτι όλων των ειδών η πραγματικότητα είναι ότι εκπομπές για τον Πολιτισμό δεν είναι στην προτεραιότητα των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν είναι τυχαίο που η παράγραφος του νόμου για τη λειτουργία των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας η οποία αναφέρει ότι «το ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος εθνικής εμβέλειας παρόχου περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, περιλαμβάνει εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου τουλάχιστον δέκα (10) ωρών μηνιαίως» έχει προκαλέσει… αναστάτωση στα στελέχη τους που δεν ξέρουν πώς να γλυτώσουν κυρώσεις μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σε μία τηλεόραση που… αργοπεθαίνει τον Πολιτισμό έρχεται το Κανάλι της Βουλής για να θυμίσει ότι υπάρχει και το βιβλίο. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

«Μια νέα εκπομπή για το βιβλίο ξεκινάει στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλή­νων. Το «Βιβλιοβούλιο» θα είναι μια παρεμβατική εκπομπή, που θα δώσει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου, προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

-Μέσα από τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι θα μιλούν στο δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή, για τα τελευταία τους βιβλία, για το θέμα που αναπτύσσουν, για τα συγγραφικά τους στοιχήματα, για τη συγγραφική μέθοδο που ακολούθησαν αλλά και για το γενικό­τερο λογοτεχνικό περιβάλλον, τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

-Μέσα από τη γρήγορη περιδιάβαση στις νέες κυκλοφορίες, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Σταυρούλας Παπασπύρου. Μια περιδιάβαση σε βιβλία που διαβάσαμε, σε βιβλί­α που μας άρεσαν και πιστεύουμε ότι αξίζει ο κόπος να διαβαστούν από το κοινό.

-Μέσα από την κριτική του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, που διαλέγει ένα βιβλίο ανά εκπο­μπή και το αναλύει σε βάθος.

-Μέσα από θέματα γύρω από το ευρύτερο περιβάλλον του κόσμου του βιβλίου, των εκδοτών, των συγγραφέων, των βιβλιοπωλών, των μεταφραστών.

Το «Βιβλιοβούλιο» διαβάζει βιβλία πεζογραφικά, ποιητικά, δοκιμιακά και μιλάει γι’ αυτά ανιχνεύοντας και αναζητώντας την ποιότητα, την αναγνωστική απόλαυση, τις νέες τάσεις».  

Το «Βιβλιοβούλιο» σε αρ­χισυνταξία-παρουσίαση του Μανώλη Πιμπλή κάνει πρεμιέρα στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής αυτή την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 8 το βράδυ οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μίας… σπάνιας θεματολογίας τηλεοπτική εκπομπή.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις