Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κλασικές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα που πολλοί θα ζηλέψουν! video

Κλασικές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα που πολλοί θα ζηλέψουν! video

Δυο θεαματικές αλλά και ταυτόχρονα πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και είναι σίγουρο πως πολλοί θα… ζηλέψουν τα εκθέματά τους.

Μετά την επιτυχία πέρυσι του Alimos Classic Car Sunday, η εντυπωσιακή αυτή υπαίθρια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων όχι απλώς επαναλαμβάνεται με νέα και παλιά εκθέματα, αλλά απλώνεται και στον κόσμο της κλασικής μοτοσυκλέτας.

Έτσι, στο μαγευτικό πεζόδρομο Αλίμου, πλάι στη θάλασσα, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και τον Νίκο Μαστοράκη, διοργανώνει την πρώτη Alimos Classic Motorbike Sunday και τόσο οι φανατικοί του είδους όσο και οι απλώς περίεργοι, θα βρεθούν κοντά σε πάνω από 100 δείγματα «μηχανών» μεγάλης ηλικίας αλλά και μεγάλου… κυβισμού. Από την ταπεινή Vespa μέχρι την αλαζονική Harley, όλο το φάσμα θα απλωθεί, μέσα σε rock’n’roll και classic rock, για 5 ώρες στον πεζόδρομο.

Στη συνέχεια, μία βδομάδα μετά, την επόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, το ACCS2 σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ και τον Νίκο Μαστοράκη. Μεγαλύτερο και πιο πλούσιο από το περσινό, με περισσότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα και την κατηγορία Power Cars, με θηρία της αμερικάνικης βιομηχανίας δυναμικά εμπλουτισμένη. Η ιστορία του αυτοκινήτου σε τέσσερις τροχούς και κάπου 200 πανάκριβα και εκπληκτικά συντηρημένα μοντέλα που, παρά την ηλικία τους, συναγωνίζονται επικίνδυνα τα σύγχρονα του εμπορίου.

Συμμετοχές μπορούν να δηλώσουν στη ΦΙΛΠΑ και την ΕΛΦΚΜ.

Η είσοδος για το κοινό, από τις 2:30 το μεσημέρι μέχρι τις 7: 30 το απόγευμα είναι φυσικά ελεύθερη, με απαραίτητα όλα τα μέτρα προστασίας Covid-19 που θα έχουν προβλεφθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εις εκ των διοργανωτών, ο Νίκος Μαστοράκης δημιούργησε το πρώτο «Ράλλυ Αντίκα» για το οποίο βγήκαν για πρώτη φορά, από γκαράζ και αποθήκες, υπέροχες σακαράκες και στο φιλμ που έκανε ο Φίνος, τη μουσική έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Ένα χρόνο μετά ο Νίκος Μαστοράκης διοργάνωσε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το «Πρώτο Διεθνές Ράλλυ Αντίκα» δίνοντας την ευκαιρία στους Αθηναίους της εποχής να θαυμάσουν τα σπανιότερα αυτοκίνητα της Ευρώπης. Το «Ράλλυ Αντίκα» μάλιστα ως τίτλο και σαν event, το δώρισε στη ΦΙΛΠΑ (της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος) και το κλασικό αυτοκίνητο ξαναβρήκε τον σεβασμό της πολιτιστικής και ιστορικής του αξίας.

Πέρυσι, το 2019, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τον δήμαρχό του Ανδρέα Κονδύλη την έκθεση κλασικών αυτοκινήτων όπου επισκέφτηκαν περισσότεροι από 10. 000 θεατές όπου επαναλαμβάνεται και φέτος στον ίδιο χώρο, τον μαγικό πεζόδρομο Αλίμου με πολλά νέα εκθέματα.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λοιπόν ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και τον Νίκο Μαστοράκη, σας καλούν στην Alimos Classic Motorbike Sunday και την επόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ και τον Νίκο Μαστοράκη, στο ACCS2 και είναι σίγουρο πως… πολλοί θα ζηλέψουν τα εκθέματα δίπλα από το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο στον πεζόδρομο του Αλίμου.

Γρηγόρης Μελάς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις