Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ξεκινά ο Σιωπηλός Δρόμος: Η πρεμιέρα της καινούργιας σειράς και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινά ο Σιωπηλός Δρόμος: Η πρεμιέρα της καινούργιας σειράς και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μία σειρά που από τους συντελεστές, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, προϊδεάζει ότι θα κερδίσει δικαιολογημένα μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Όπως πρώτα είχαμε αναφέρει στο newsit.gr τον «Σιωπηλό Δρόμο» διεκδικούσαν τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά τελικά η σειρά θα προβληθεί από το MEGA και μάλιστα σύντομα.

Αν και θα μπορούσα να… προδώσω πολλά για τη σειρά του MEGA που αναμένεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές τόσο για την ιδιαίτερη ιστορία όσο και για την κινηματογραφικής αισθητικής απόδοσή της, προς το παρόν θα πω ορισμένα στοιχεία που αξίζει να γνωρίζετε.

Κατ’ αρχάς τα γυρίσματα του «Σιωπηλού Δρόμου» ξεκίνησαν αρχές Ιανουαρίου, εν μέσω δηλαδή πανδημίας, αλλά προετοιμάζονταν πολύ καιρό καθώς είναι πολύ απαιτητικά, λόγω των έντονων στοιχείων δράματος και αγωνίας. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς αλλά και ιδιαίτερους εξωτερικούς χώρους που «ψάχτηκαν» πολύ για να ενισχύσουν τη δραματοποίηση της ιστορίας. Επίσης, υπάρχουν πολλές πολυπρόσωπες σκηνές αλλά και πολλές που γυρίζονται με drone για πανοραμικές λήψεις. Γυρίσματα έως τώρα έχουν γίνει σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Καπανδρίτι, Μαραθώνα, στα Λατομεία Διονύσου αλλά και σε άλλα μέρη στα Βόρεια και Νότια προάστια.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη και μπορεί η ιστορία του «Σιωπηλού Δρόμου» να απέχει πολύ από την άλλη πετυχημένη σειρά τους, τις «Άγριες Μέλισσες» αλλά το συγγραφικό δίδυμο έχει κάνει μία ακόμα δυνατή ιστορία που θα καθηλώσει με τις ανατροπές και τις εξελίξεις της.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης έχοντας… για να προδώσω κάτι ακόμα… ενισχύσει πάρα πολύ με την κινηματογραφική «ματιά» του την ιστορία, ενώ την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που «έντυσε» μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», η οποία απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ το 2020.

Τώρα για τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν τους ήρωες θα αναφέρω απλά τα ονόματα και θα καταλάβετε τι ερμηνείες θα απολαύσουμε, αφού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη. 

Η ιστορία ξεκινά με την καλοστημένη απαγωγή ενός σχολικού λεωφορείου με εννέα παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Τα ίχνη του χάνονται ξαφνικά ένα πρωινό ταράζοντας τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση; 

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια και ο «Σιωπηλός Δρόμος» θα στρωθεί στη συχνότητα του MEGA την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Για το τέλος, να αναφέρω ότι κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με τουλάχιστον δεκαήμερα γυρίσματα οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν από τα πρώτα πλάνα πιστέψετε ότι παρακολουθείτε κάποια ξένη παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις