Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Για τρίτη φορά το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων θα υποδεχτεί δημιουργούς, αλλά και λάτρεις της έβδομης τέχνης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθήσουν το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος «Sympathy for the Devil» του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου και σε σκηνοθεσία Guillaume de Fontenay.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020.  Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχουν επιλεχθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Manuel de Coco ο οποίος αυτή τη χρονιά προσθέτει και μια πινελιά ενός πιο mainstream σινεμά με μαύρες κωμωδίες και εμπορικά θρίλερ.

Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος είναι:

– «Breaking Surface» / Σουηδία (Θρίλερ επιβίωσης) 82΄

– «Yellow Cat» / Καζακστάν (Μαύρη κωμωδία) 90΄  – παρουσία του παραγωγού Guillaume Deseille

– «Redemption of a Rogue» / Ιρλανδία (Μαύρη κωμωδία)  90΄  – παρουσία του σκηνοθέτη Phillip Doherty και της παραγωγού Siobhan Harton

– «The Droving» / Αγγλία (Θρίλερ) 80΄

– «The Woman with Leopard Shoes» / Γαλλία (Μυστηρίου) 80΄ – παρουσία του σκηνοθέτη Alexis Brouchon και της πρωταγωνίστριας Pauline Morel

– «Inner Glow» / Βενεζουέλα (Δράμα)  79΄

Οι ταινίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα τους σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Venice Film Festival, Glasgow Film Festival, San Sebastian Film Festival, Busan International Film Festival, Tallin Black Nights Film Festival κ.ά.), θα διεκδικήσουν το Χρυσό Δέντρο και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας που θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Bernadette Icovic/ Sponsoring στο «Semaine de la Critique» του φεστιβάλ των Καννών (Γαλλία)

και μέλη, τους:

– Francesca Bartellini / ηθοποιός και σκηνοθέτης (Ιταλία)

– Alina Manolache / σκηνοθέτης (Ρουμανία)

– Γιώργο Πυρπασόπουλο / ηθοποιός (Ελλάδα)

-Αριστοτέλη Μεταξά / διευθυντής φωτογραφίας και μέλος Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. (Ελλάδα)

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, ενώ οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με το αντιπολεμικό δράμα «Sky Road» (Συρία), παραγωγής 2019 και σε σκηνοθεσία του Joud Said.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Manuel de Coco τονίζει πως «Το φεστιβάλ έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός. Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, δημοσιογράφοι και σινεφίλ θεατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν σπουδαίες ανεξάρτητες διεθνείς ταινίες κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου. Το φεστιβάλ μας αισιοδοξεί να συνεχίσει να στεγάζει τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δημιουργηθούν οι εξής πρακτικές οργάνωσης για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης:

-Στα σημεία προβολών θα τοποθετηθεί ψύκτης και θα διατίθενται οικολογικά κυπελάκια πολλαπλής χρήσης. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.

-Οι θεατές οι οποίοι καπνίζουν θα μπορούν να προμηθεύονται πήλινα τασάκια στα σημεία των προβολών.

-Οι κατάλογοι του φεστιβάλ θα εκτυπωθούν σε οικολογικό χαρτί.

-Επίσης, θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «One Earth» με θέμα το περιβάλλον.

Μέρος των ενεργειών υλοποίησης ενός «πράσινου» φεστιβάλ στους χώρους των προβολών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες» και το Δήμο Κιμώλου.

Όσοι λοιπόν επισκεφθούν την επόμενη βδομάδα την Κίμωλο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021, απολαμβάνοντας «αστέρια» της έβδομης τέχνης κάτω από τα αστέρια του πανέμορφου νησιού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις