Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μουσικό Κουτί με Μανώλη Λιδάκη και Βιολέτα Ίκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουσικό Κουτί με Μανώλη Λιδάκη και Βιολέτα Ίκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε βδομάδα, έτσι κι απόψε, το Μουσικό Κουτί θα ανοίξει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 για να πλημμυρίσει το τηλεοπτικό τοπίο με ωραία τραγούδια κι ερμηνείες. Σήμερα μάλιστα ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη υποδέχονται στην τηλεοπτική σκηνή τους, ένα πρόσωπο που δεν εμφανίζεται πολύ τηλεοπτικά, τον Μανώλη Λιδάκη.

Ως καλεσμένος του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, ο Μανώλης Λιδάκης θα εκπλήξει και πάλι ευχάριστα τους ακροατές με τραγούδια από Στέλιο Καζαντζίδη μέχρι David Bowie.

Ωστόσο μιλάει και «για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ζωής του», τις εποχές που μεσουρανούσε στη δισκογραφία, αλλά και τις εποχές που εξαφανιζόταν στα βουνά της Κρήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξαφανιζόμουν, γιατί γνώριζα τη ματαιοδοξία των πραγμάτων… Πολλοί μού λένε ότι, με τα προσόντα που έχεις, έπρεπε να κάνεις περισσότερα πράγματα, κι εγώ απαντώ ότι έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν έπαιζε ευφώνιο και τρομπέτα στη Φιλαρμονική Ηρακλείου. «…Από μικρό παιδί ήθελα να κερδίζω τη ζωή και να μη ζητάω χρήματα από τον πατέρα μου. Δούλευα σ’ έναν ξάδερφό μου, που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, και μια μέρα πέρασε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, με είδε που κράταγα συνέχεια ένα μαντολίνο του πατέρα μου και μου λέει ‘‘δεν έρχεσαι στη Φιλαρμονική;’’».

Στα  μέσα του ’70 συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν συμμετείχε στον Μουσικό Αύγουστο του Ηρακλείου, και δεν διστάζει να τον προσκαλέσει στο σπίτι του για φαγητό. «Μπράβο, τόσο μικρούλης και έχεις τόσο θάρρος!» του είπε ο μουσικοσυνθέτης. Το 1982, ανεβαίνει στην Αθήνα και παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία», ενώ υπογράφει και το πρώτο του συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρεία με τη βοήθεια του Γιώργου Κατσαρού.

Στην παρέα τους και η Βιολέτα Ίκαρη που συστήθηκε στο ευρύ κοινό με το τραγούδι «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» κερδίζοντας αμέσως με την ερμηνεία της.

«Ήρθα από την Ικαρία στην Αθήνα να σπουδάσω την τέχνη της κομμώτριας, τελικά με έκλεψε το τραγούδι και δεν ξαναγύρισα στο νησί. Πήγαινα σχολή και παράλληλα τραγουδούσα σε κουτουκάκια της περιοχής του Πειραιά… Για να βγάλω τον πρώτο μου δίσκο, δούλευα τέσσερα χρόνια σε ταβέρνα», ενώ αποκαλύπτει ότι τραγούδησε για πρώτη φορά στα ικαριώτικα πανηγύρια, για τα οποία τονίζει πως «Είμαστε πολύ αλληλέγγυοι και τα πανηγύρια που κάνουμε εκεί, τα κάνουμε για να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Γίνονται για έναν ιερό σκοπό, γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η συμμετοχή του κόσμου». Η γνωριμία της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου υπήρξε καθοριστική και πολύ σύντομα βρέθηκε δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη και ο Γιώργος Νταλάρας.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της ωραίας παρέας που θα απολαύσουμε στη μουσική εκπομπή είναι όταν όλοι μαζί τραγουδούν το «Πες το κι έγινε»!

Απόψε λοιπόν, στις 10, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Μανώλη Λιδάκη και τη Βιολέτα Ίκαρη και το Μουσικό Κουτί μέσα από την ΕΡΤ1 θα προσφέρει στους τηλεθεατές μία βραδιά γεμάτη καλή μουσική, υπέροχα τραγούδια και μοναδικές εκτελέσεις…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις