Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ για τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη

Νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ για τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη

Μία δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων αφιερωμένη στο σπουδαίο ρόλο της οικογένειας των Υψηλαντών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα προβάλλει το MEGA.

Τίτλος της «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» και είναι συμπαραγωγή MEGA και COSMOTE TV.

Στα επεισόδια αποτυπώνεται η ζωή και η καθοριστική δράση του Αλέξανδρου και του Δημήτριου Υψηλάντη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, καθώς και της ισχυρής φαναριώτικης οικογένειας από την οποία κατάγονταν, ενώ ανασυντίθενται μέσα από συνεντεύξεις ιστορικών και δραματοποιημένα μέρη, που ζωντανεύουν την εξιστόρηση των γεγονότων.

Η σειρά «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» βασίζεται στην έρευνα του Ιάκωβου Μιχαηλίδη, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στη 01:10, ο νεαρός Αλέξανδρος, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κωνσταντίνου, αναλαμβάνει τη συνέχιση του αγώνα κατά της Υψηλής Πύλης. Συνδέεται στενά με τον Ιωάννη Καποδίστρια και μαζί προσπαθούν να εμπλέξουν τον Τσάρο στο Ελληνικό Ζήτημα.

Στα δραματοποιημένα μέρη της σειράς ντοκιμαντέρ, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη υποδύεται ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και τον Δημήτριο Υψηλάντη ο Ερρίκος Μηλιάρης. Τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζουν με συνεντεύξεις ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης και οι: Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικόλαος Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανδρέας Κούκος, Νομικός – Ιστορικός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας και διευθυντής του Πρότυπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής.

Η σκηνοθεσία είναι των Χάρη Βαφειάδη και Θανάση Τότσικα, το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Βερνίκος και παίζουν οι: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ερρίκος Μηλιάρης, Νίκος Καρδώνης, Σπύρος Ασωνίτης, Ιωάννης Τσακαλίδης, Στάθης Λάμπρος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κώστας Κορωναίος, Μαρθίλια Σβάρνα, Κωνσταντίνος Σεβδαλής, Νίκος Κατσαρός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις