Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νέα σεζόν: Για ποιους ξεκίνησε με κέρδος και ποιοι κλαίνε!

Νέα σεζόν: Για ποιους ξεκίνησε με κέρδος και ποιοι κλαίνε!

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της κούρσας για την τηλεθέαση, μίας κούρσας που ξεκίνησε νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν, αλλά κάποιοι ξεκίνησαν δυνατά, κάποιοι… αγκομαχούν, ενώ κάποιοι άλλοι είναι ακόμα στον πάγκο! Το σίγουρο είναι πως με το τέλος της φετινής σεζόν… πολλά… και πολλοί… θα αλλάξουν!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε στην πρώτη στροφή, τον Σεπτέμβριο, με την κατάταξη των τηλεοπτικών σταθμών στην κούρσα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, αλλά και τις επιδόσεις τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο.

Πρώτος στο γενικό σύνολο ήρθε για ακόμα έναν μήνα ο ΣΚΑΪ αφήνοντας μάλιστα αρκετά πίσω τον ΑΝΤ1, κάτι που επιβραβεύει τη στρατηγική του σταθμού στο Φάληρο που αποφάσισε να ξεκινήσει την κούρσα πριν από τους υπόλοιπους παίκτες. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το STAR που κατάφερε μάλιστα να περάσει τον ALPHA που μήνα με το μήνα… χάνει δυνάμεις και τηλεθεατές από τη συχνότητά του συνεχίζοντας την πτωτική πορεία. Απώλειες όμως και για το OPEN που βρέθηκε στην πέμπτη θέση, με ελάχιστη διαφορά από το MEGA που έχει καθυστερήσει μεν να… ενισχύσει την «ομάδα» του ψυχαγωγικού προγράμματός του αλλά κατάφερε να αυξήσει δε τα ποσοστά του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα πτωτική πορεία σημείωσε η ΕΡΤ1 που επίσης καθυστερεί να κατεβάσει… πλήρη ομάδα στον αγώνα ενώ η διοίκηση θα πρέπει να αποδείξει ότι με τόσο χρήμα που δίνουν τη φετινή σεζόν επιβάλλεται οι επιλογές τους να φέρουν τηλεθεατές στη συχνότητα της ΕΡΤ1 για να μην αποδειχτεί ότι τα λεφτά… φεύγουν άσκοπα από τα παράθυρα του ραδιομεγάρου. Εντάξει, για τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ, τα ΕΡΤ2 – ΕΡΤ3 – EΡΤ SPORTS, είναι εμφανές πως είναι… ξεχασμένα από τους τηλε-φιλάθλους και απλά… τρέχουν με ελάχιστους, αλλά πολύ… ελάχιστους να συντονίζονται στα γήπεδά τους.

Όσον αφορά την κατάταξη στην κούρσα για το δυναμικό κοινό, τους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, είναι αξιοσημείωτο ότι πρώτος βρέθηκε ο ΣΚΑΪ επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της διοίκησης για «άρον άρον ξεκινάμε τη σεζόν». Ο σταθμός του Φαλήρου τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο, ήταν στην τέταρτη θέση, αλλά τώρα οι περισσότεροι θεατές του δυναμικού κοινού βρέθηκαν στο «γήπεδό» του με το STAR να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον ΑΝΤ1 να τερματίζει στην τρίτη. Πιο… εξασθενημένος παρουσιάζεται κι εδώ ο ALPHA που τερμάτισε τέταρτος χάνοντας μερίδιο από τα ποσοστά του, αλλά όχι τόσα όσο το OPEN που κατέληξε στην έκτη θέση, αφού το MEGA κατάφερε να σημειώσει υψηλότερες επιδόσεις και να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Με… αγκομαχητά τερμάτισαν και σε αυτή την κούρσα τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης που έχουν πολύ… δρόμο για να καλύψουν το χαμένο χρόνο και τηλεθεατές από τις συχνότητές τους.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Σεπτέμβριο, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο.

Πάντως, όπως αναφέραμε η κούρσα τώρα ξεκίνησε και όπως φαίνεται ο αγώνας τη φετινή σεζόν θα είναι πολύ σκληρός ενώ εκτιμάται ότι μέχρι να φτάσουν στο τέλος του μπορεί να γίνουν πολλές αλλαγές. Δικαιολογημένα επίσης εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα του αγώνα τηλεθέασης της φετινής σεζόν θα προκαλέσουν πολλές αλλαγές κρίνοντας το ποιοι και τι «πουλάει» αλλά και ποιοι και τι… πρέπει να αποσυρθούν από το τηλεοπτικό τοπίο…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις